03/08/22

Tornen els Punts lila d’estiu al mercat ambulant i a la piscina municipal d’estiu

Avui dimecres, 3 d'agost, al Punt lila estarà instal·lat a la piscina d’estiu, de 12 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i el divendres, 5 d'agost, serà al mercat ambulant de 10h a 13h.

Image
Taula Punt Lila a la piscina d'estiu

Aquesta primera setmana d’agost tornen els Punts lila a la piscina d’estiu i el mercat ambulant. La Regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ja n'hi va instal·lar la setmana passada, amb molt bona resposta per part de la ciutadania i prop d'un centenar d'intervencions en total. Avui dimecres, 3 d'agost, el Punt lila estarà instal·lat a la piscina d’estiu, de 12 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i el divendres, 5 d'agost, serà al mercat ambulant, de 10 h a 13 h.

La iniciativa s’ha impulsat després de la bona experiència de les iniciatives realitzades l’estiu passat. Per una banda, es va fer la intervenció “El SAI a la piscina”, a on es va oferir assessorament i informació a les persones del col·lectiu LGTBIQ. A més, també es va posar un punt d'informació per parlar de gènere i feminismes a la piscina i al mercat municipal. Enguany, es vol tornar a fer divulgació sobre educació i salut sexual, violència masclista, gènere i diversitat sexual i alhora recollir demandes i opinions de la ciutadania.

"Plantegem intervencions de llarg recorregut. El treball que fem als centres educatius -tant amb alumnat, equip docent i famílies-, el que fem amb col·lectius i entitats d’Olesa i el que dirigim a la ciutadania des del carrer estan interconnectats”, explica l'agent d'Igualtat, Pol Rodríguez, qui destaca que “els entorns en els quals treballem no delimiten la nostra tasca, sinó que intervenim més d’una vegada amb les persones des de diferents espais. Això ens dona la possibilitat de normalitzar el nostre discurs perquè no es queda acotat a l’aula, al pati o en una diada concreta”.

El Punts lila d’estiu ofereixen a la ciutadania el material de la nova campanya de la Regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ "Olesa és feminista" per reivindicar la necessitat de superar el masclisme i l’heteropatriarcat en tots els àmbits de la vida. La setmana passada, en el Punt lila ubicat a la piscina d’estiu es van fer un total de 78 intervencions, el 75% de les quals a infants i joves d’entre 6 i 16 anys.

Pol Rodríguez ha remarcat que “valorem molt positivament les intervencions realitzades a la piscina amb joves, ja que ens reconeixen dels tallers als instituts o dels diferents SAI al carrer que hem anat organitzant durant l’any. Això ens permet poder fer un abordatge continuat i podem anar introduint nous conceptes o resolent dubtes que han sorgit fruit d’aquest treball continuat”. Segons ha detallat l’agent d’Igualtat, les persones adultes també hi han participat: “algunes ens han demanat informació sobre desig sexo-afectiu per tractar-ho en l’àmbit  familiar; d’altres ho han fet per donar-nos suport i per felicitar-nos per la nostra tasca. El material de la campanya ha estat un element que també ha ajudat a que la gent s’hi hagi acostat”.

Quant al Punt lila instal·lat divendres al mercat ambulant, s’hi van fer un total de 19 intervencions, sobretot a persones adultes i gent gran i de caràcter informatiu, sobre el SIAD i el SAI La Teixidora i els serveis que s’hi ofereixen. Segons ha detallat Pol Rodríguez, “hem recollit una demanda d’una persona que sol·licitava rebre ajuda del servei. Això ens reafirma en aquesta estratègia de treballar a peu de carrer per facilitar al màxim l’aproximació del departament a les persones que necessitin contactar-hi per ser ateses en qualsevol dels serveis que oferim”.