23/09/24

A l'octubre arriba el Mes de la petita infància i la Setmana de la lactància materna

El dilluns 23 de setembre comencen les inscripcions per a aquestes activitats gratuïtes organitzades des dels departaments de Salut Pública i Educació i Infància.

Image
Tallers i xerrades petita infància - Octubre 2024

Cartell de les activitats programades pel mes de setembre.

El grup de treball de petita infància de l'Ajuntament d'Olesa, format per personal de l'ajuntament i referents dels sectors de l'educació i la salut pública, proposa per aquest mes d'octubre noves activitats educatives adreçades a les famílies amb infants de 0 a 3 anys. En aquesta edició s'han ajuntat les activitats del Mes de la petita infància amb les de la Setmana de la lactància materna.

Les activitats comencen el pròxim dilluns 7 de setembre, amb una sessió de “Ioga maternitat”, que es farà a les 11.15 h, a la llar d’infants municipal Taitom. Aquella mateixa setmana, el divendres 11 es durà a terme un taller d'anglès a la llar La Baldufa. Una oportunitat per escoltar i compartir una llengua diferent a través de les cançons i els contes. En aquest taller hi haurà dos grups: d'1 a 2 anys, a les 16.45 h; i de 2 a 3 anys, a les 17.30 h. 

La setmana següent, les activitats començaran el dilluns 14, a les 16 h, amb un taller de música per a nadons de 6 a 18 mesos, a l'Escola Municipal de Música. Allà, Roser Cascante, professora de l'escola, farà un tastet de com l'estimulació musical aporta als infants multitud de beneficis en diverses àrees: cognitiva, motriu, emocional, creativa i comunicativa. Dimecres 13 i dijous 17, a les 17.15 h, la llar Taitom acollirà dues sessions d'un taller de joc, un espai de qualitat preparat per al joc i moviment lliure, tot compartint presència en família. Una oportunitat per ser i descobrir junts i compartir en comunitat. La primera estarà destinada a infants d'1 a 2 anys i la segona per als de 2 a 3 anys. La setmana acabarà amb dues noves sessions del taller d'anglès, el divendres 18 amb els mateixos horaris, però aquest cop a la Taitom.

A partir del 21 de setembre, comencen les activitats de la Setmana de la lactància materna.  Aquell mateix dilluns, a les 17.30 h, es podrà gaudir d'un conte per a la petita infància a la llar Taitom. Per a aquesta activitat, cal inscriure-s'hi a través de la pàgina de la Biblioteca Santa Oliva. L'endemà, dimarts 22 a les 10 h, la llar d'infants La Baldufa acollirà un taller de massatge per a nadons que no superin el primer any. Aquest serà un taller per aprendre tècniques per fer un massatge al teu nadó i crear un estat de relaxació i calma; facilitar la creació de vincles afectius i carícies. Anirà a càrrec d'Anna Paredes.

Dijous 24, a les 15 h a La Baldufa, hi haurà una xerrada sobre “L’alimentació del 0 als 3 anys”, adreçat a per a famílies amb nadons d'aquesta edat i per a futures famílies. A càrrec de Marta Planas, dietista-Nutricionista de CAP Olesa. I el dissabte 26, a la Piscina Municipal, es faran diverses sessions de natació per a infants entre els 6 i els 36 mesos. Seran sessions de 45 minuts per familiaritzar al nadó a les condicions del medi aquàtic, fomentar la interacció entre nadons i la relació afectiva amb els pares. S'oferiran diferents horaris segons mesos de l'infant. Només es permet que participi 1 persona adulta amb 1 nadó.

Les darreres activitats es faran a la Sala polivalent del CAP Olesa. El dimecres 30, a les 10 h, hi haurà una nova edició del taller de massatge. Finalment, a les 11.30 del dijous 31, es durà a terme una xerrada sobre la lactància i la tornada a la feina. Les assistents rebran un seguit de consells per continuar amb la lactància materna més enllà de la incorporació a la feina o quan el nadó comença a la llar d'infants. A càrrec de Georgina Clapes, llevadora de CAP Olesa.

Totes les activitats són gratuïtes i per participar-hi cal reservar plaça a través de la plataforma Vivetix. Les places són limitades i les inscripcions s'obren el dilluns 23 d'octubre.

Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar al Departament de Salut Pública al telèfon 93 778 00 50 (ext. 4031).