23/02/21

Nou taller de salut emocional impulsat pel departament de Salut Pública

El taller constarà de cinc sessions de dues hores que es desenvoluparan els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de març de forma presencial a la sala 3 de la Casa de Cultura. Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció prèvia a salutpublica@olesademontserrat.cat

Image
Cartell amb informació del taller de Salut Emocional que organitza el Departament de salut

El departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha organitzat, dins del programa de promoció de la salut, un nou taller de salut emocional que començarà el proper dimarts 2 de març. La tècnica especialista en salut pública, Tanit Moron, ha explicat que aquests tipus de tallers fa tres anys que s'organitzen "amb molt bona acceptació" i que, per aquest motiu, acostumen a programar-se dos a l'any. Enguany, però, tenint en compte que amb l'esclat de la pandèmia el 2020 només es va poder celebrar un i en format virtual, el departament organitza un que comença el proper mes de març i programarà dos mes (la previsió és un altre abans de l'estiu i el tercer durant la tardor). 

El taller de salut emocional es desenvoluparà en cinc sessions els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de març de 17.00h a 19.00h a la sala 3 de la Casa de Cultura en format presencial i amb les pertinents mesures higièniques i d'aforament establertes. Tot i així, des del departament avisen que el desenvolupament de les diferents sessions està subjecta a canvis o fins i tot la suspensió en funció de l'evolució de la pandèmia i de les restriccions que estableixin les autoritats sanitàries. Les inscripcions al taller es poden fer fins el 25 de febrer al correu electrònic  salutpublica@olesademontserrat.cat. Des del departament de Salut Pública han destacat que quan s'acabin les places s'elaborarà una llista d’espera per poder gestionar possibles baixes d'última hora així com per informar dels propers cursos que s’organitzin sobre salut emocional.

D'altres iniciatives que el departament té previstos per aquest 2021, Tanit Moron ha explicat que s'impulsarà el projecte Ments lliures, adreçat exclusivament a homes i amb l'objectiu d'abordar la salut emocional "ja que quan són tallers mixtes ha quedat constatat que els homes són reticents a participar". De fet, Moron ha afirmat que totes les persones que hi ha apuntades al taller de salut emocional fins ara són dones. 

El departament de Salut Pública conjuntament amb l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord també treballan per tirar endavant, per segon any consecutiu, un taller de gestió d’emocions difícils i amb l'objectiu de poder arribar a la ciutadania que l’any passat no el va poder fer.

Pel que fa a altres activitats de promoció de la salut que ja estan en marxa, des de Salut Pública es treballa per tornar,  si la situació sanitària ho permet, a les sessions presencials de txi-kung quan arribi la primavera i les classes es puguin fer a l'aire lliure. Malgra tot, des del departament es valora positivament el seguiment telemàtic, tant d'aquesta activitat com els tallers d'atenció plena, i que es poden seguir setmanalment a través del canal de Youtube de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.