30/03/23

S’inauguren els Set Balcons de Montserrat: una nova proposta turística al Baix Llobregat

Els Set Balcons de Montserrat són un conjunt de miradors paisatgístics que permeten contemplar la muntanya de Montserrat des de diferents punts de vista de la comarca.

Image
Vistes de Montserrat des del balcó de Castellví de Rosanes.

El projecte es va inaugurar oficialment el passat 29 de març amb la presència dels representants dels set municipis implicats i de la presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez. En l'acte, els assistents van visitar els balcons de Castellví de Rosanes. Aquests són els primers dels Set Balcons que es van obrir al públic i estan situats al bosc municipal i a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat. Amb aquest acte es va voler reconèixer la feina feta per tots els agents que han participat en la iniciativa i animar a la ciutadania a descobrir els Set Balcons de Montserrat.

Els Set Balcons de Montserrat són el resultat d'un projecte iniciat el 2019 i impulsat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i els set ajuntaments de la Zona Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires. El projecte té com a objectiu potenciar el valor paisatgístic i natural d'aquesta zona, així com fomentar el turisme sostenible i de qualitat.

Cada balcó té unes característiques pròpies i ofereix una experiència diferent als visitants. Alguns estan integrats en l’entorn natural i altres estan ubicats en el nucli urbà. Tots ells són una invitació a descobrir el territori que envolta la muntanya de Montserrat, a gaudir del seu patrimoni i a conèixer les seves tradicions. Es tracta d’una proposta diferent i un recurs turístic ideal per a tots els públics i per a tots els gustos. Es poden combinar amb altres activitats relacionades amb el senderisme, el cicloturisme o la gastronomia. A més, els balcons disposen d'una placa informativa que explica les peculiaritats del lloc i les seves vistes.

Si voleu saber més sobre els Set Balcons de Montserrat, podeu consultar la seva pàgina web on trobareu informació detallada sobre cada balcó, com arribar-hi, què fer i què veure. Pel que fa al balcó d'Olesa, tota la informació respectiva a aquest mirador la trobareu al web de Turisme de l'Ajuntament d'Olesa. Per visitar-lo, podeu seguir la ruta adhoc que l'Ajuntemnt ha preparat a la plataforma Wikiloc.