15/02/21

Segona edició del cicle de música d'autor In-Olesa de la mà del Festival BarnaSants

El festival arrenca aquest dissabte, 20 de febrer, amb un concert de Cris Juaniko. El següent concert serà el 20 de març, a càrrec de Névoa. Les dues actuacions seran a l’Escorxador amb entrada gratuïta, prèvia reserva a través de la plataforma Vivetix.

Image
Cartell projecte de cultura en xarxa de Barnasants amb la foto de Cris Juanico i névoa

Aquest dissabte 20 de febrer arrenca a Olesa la segona edició del festival In-Olesa, impulsat l’any passat per l’Ajuntament d’Olesa de la mà del Festival BarnaSants amb l’objectiu d’apropar una programació musical d’autor, innovadora i de qualitat, al públic local. El festival arrencarà aquest dissabte, 20 de febrer, amb Cris Juanico. L’Escorxador ha estat l’escenari escollit per a aquesta segona edició del cicle de concerts, els únics de la programació de Barnasants amb entrada gratuïta, prèvia reserva a través de la plataforma Vivetix.

Barnasants és un festival de cançó d'autor i projecte cultural que se celebra anualment des de 1996. El festival s'allarga durant els tres primers mesos de l'any, oferint anualment una mitjana d'un centenar de concerts, amb més d'una vintena de seus en actiu, entre elles Olesa de Montserrat,  que aquest any acollirà dues actuacions. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, ha destacat la satisfacció de la seva regidoria per la nova col·laboració amb el festival Barnasants, “festival de referència de la cançó d’autor no només als Països Catalans, sinó també a Europa”. Per a Rota, és una gran oportunitat poder organitzar aquest nou cicle de cançó d’autor “de  bracet amb el Festival BarnaSants, tant per la difusió i assessorament que ens poden fer com per la possibilitat de compartir programació d’aquest gran festival”.

Xavier Rota ha remarcat “l’aposta contundent” del festival Barnasants  per oferir concerts de qualitat fora de Barcelona “i això poques vegades passa, ja que els promotors acostumen a programar a Barcelona. En canvi, Barnasants vol predicar la cançó d’autor arreu del territori, perquè arribi a tothom”.

L’artista que donarà el tret de sortida a la segona edició del festival In-Olesa serà Cris Juanico. Aquest dissabte, 20 de febrer, a les 19.00 hores. L’autor menorquí, de trajectòria consolidada, oferirà un concert que planeja pels contorns de Menorca, amb una proposta intimista amb la seva veu i la seva guitarra, en ela que la mar salada i la pols de la terra abracen cançons dibuixades de desig, melancolia, natura, festa, somnis, sentits, vent, silenci o compromís.

El dissabte 20 de març, també a les 19.00 hores a l’Escorxador, serà el torn de Névoa, que al costat del guitarrista Vicenç Solsona ha treballat en la formació de fado que lidera la cantant. “Consciència de classe” és el segon treball sorgit d’aquesta col·laboració, amb 11 cançons de gèneres diversos triades per parlar, essencialment, de fraternitat.

Les entrades per als dos concerts són gratuïtes però cal fer reserva a través de la plataforma Vivetix.