05/02/21

El risc de rebrot i velocitat de transmissió de la covid-19 torna a baixar a Olesa coincidint amb la lleu relaxació de les restriccions

A Olesa hi ha 69 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Com al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot a Olesa continua disminuint respecte els darrers dies, amb un índex de 240 i un nivell de transmissió de 0,64.

Image
Noves mesures contra la Covid-19 a Catalunya a partir del 8 de febrer

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat continua baixant respecte els darrers dies, seguint la tendència de Catalunya. L’índex és de 240 (dilluns era de 427) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 0,64, és a dir, de cada 10 persones positives se n’infecten 6. El percentatge de PCR positives és del 4,77%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 36 anys. El portal també indica que 587 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 365 persones la segona dosi. Des de l’Ajuntament d’Olesa s’insisteix en la necessitat que la millora de les dades no faci que la ciutadania es relaxi en la presa de mesures de protecció (mascareta, rentat de mans, distància, ventilació) i continuï actuant amb prudència.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, del 31 de gener al 3 de febrer, el CAP va realitzar 31 PCR, de les quals 5 van ser positives; i 178 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 17 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP ha realitzat ja 9.185 PCR, i des del 2 de novembre, 2.548 tests d’antígens. Actualment, a Olesa hi ha 69 casos positius per covid-19 amb seguiment domiciliari.

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha dues persones d’Olesa ingressades.  

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes sis són verdes (és a dir, no tenen cap positiu). Aquesta setmana s’enllestirà la vacunació de la segona dosi a les residències, que permetrà tenir pràcticament el 100% de persones residents vacunades. A més, es continuen fent cribratges setmanals al personal de les residències, alternant PCR i tests d’antígens.

Pel que fa a les escoles i instituts del municipi, a data d’avui hi ha 5 grups confinats de diferents centres educatius. Un dels grups acaba el confinament avui i els altres tres centres l’acaben el diumenge 7 de febrer.

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/#/

La mobilitat podrà ser comarcal a partir del 8 de febrer

El PROCICAT ha aprovat la revisió de les mesures de prevenció i control vigents. La principal novetat és que la mobilitat passarà a ser comarcal.

Les mesures entren en vigor el dilluns 8 de febrer i s’allarguen dues setmanes, fins al 22 de febrer.

No obstant, es recorda que la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials han de continuar regint-se sota una màxim de 6 persones i que no siguin de més de 2 bombolles de convivència.

Aquestes són les novetats de les noves mesures:

  • Mobilitat: el confinament serà de perímetre comarcal, i no municipal com fins ara.
  • Restauració: s’amplien els horaris d’obertura. Tant les terrasses com a l’interior, podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d’horaris, poden seguir funcionant per a recollida o per a lliurament a domicili.
  • Llibreries: podran obrir el cap de setmana.
  • Universitats: la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en què es podrà reprendre parcialment l’activitat presencial.
  • Àmbit esportiu: els equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. Els espais esportius a l’aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d’accés. Es podran reprendre les competicions que donen accés a categories estatals.

Es manté el 30% de l’aforament pel petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.