27/08/21

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la covid-19 es mantenen estables a Olesa

L’Ajuntament demana a la ciutadania que no es relaxi i segueixi prenent totes les mesures de prevenció i protecció per evitar rebrots.

Image
Infermera amb les mesures de protecció traient sang a una usuària

El portal Dadescovid.cat indica que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa es manté estable, força per sota de la mitjana de Catalunya. La incidència acumulada els darrers 7 dies és de 53,62 casos per casa 100.000 habitants (a Catalunya és de 108,66 casos), la taxa de risc de rebrot és de 114 i Rt de 0,48 (de cada deu persones positives només se’n contagien cinc). El percentatge de PCR positives és de 2,43%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 36,77 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’11 al 26 d’agost es van realitzar 874 proves PCR, de les quals 23 van ser positives; i 167 tests d’antígens, dels quals 24 va resultar positius.

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes sis són verdes, és a dir, no tenen cap positiu. Des de fa setmanes el CAP realitza controls periòdics entre personal i interns de les residències, per aturar qualsevol indici de brot.

Malgrat que la situació actual es manté estable, l’Ajuntament demana a la ciutadania que no es relaxi i segueixi prenent totes les mesures de prevenció i protecció per evitar rebrots.

El 64,4% de la població olesana ha rebut la pauta completa de la vacuna 

El portal dadescovid.cat indica que 17.237 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 14.222 persones la segona dosi. Es pot consultar al mateix portal el percentatge de vacunació a Olesa per col·lectius prioritzats, que mostra que ja s’ha vacunat el 70,7% de la població amb una primera dosi, i el 64,4% amb la pauta completa.

Mesures prorrogades fins el 3 de setembre

La Generalitat ha prorrogat fins el 3 de setembre les mesures que van entrar en vigor el 15 de juliol per prevenir els contagis i l’impacte negatiu de la variant delta. El govern català ha eliminat completament la mesura del confinament nocturn, que ja no afectava a Olesa de Montserrat.

Podeu consultar totes les mesures vigents a l’apartat Informació d’interès del web municipal.