03/09/21

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la covid-19 a Olesa continua estable

Tot i l'estabilitat del risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la pandèmia, l’Ajuntament continua demanant a la ciutadania que segueixi totes les mesures de prevenció i protecció.

Image
Gràfic amb l'evolució de la tendència del risc de rebrot a Olesa

El portal Dadescovid.cat indica que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa es manté similar a les darreres setmanes. La incidència acumulada els darrers 7 dies és de 57,75 casos per casa 100.000 habitants, la taxa de risc de rebrot és de 108 i Rt de 1,00. El percentatge de PCR positives és de 3,02%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 52,86 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, del 27 d’agost a l'1 de setembre es van realitzar 60 proves PCR, de les quals 3 van ser positives; i 51 tests d’antígens, dels quals cap va resultar positiu. Hi ha una persona d'Olesa ingressada a l'Hospital de Martorell. 

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, cinc són verdes i una vermella. Des de fa setmanes el CAP realitza controls periòdics entre personal i interns de les residències, per aturar qualsevol indici de brot.

El 67,3% de la població olesana ha rebut la pauta completa de la vacuna 

El portal dadescovid.cat indica que 17.434 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 14.901 persones la segona dosi. Es pot consultar al mateix portal el percentatge de vacunació a Olesa per col·lectius prioritzats, que mostra que ja s’ha vacunat el 71,5% de la població amb una primera dosi, i el 67,3% amb la pauta completa.

Mesures prorrogades a partir del 3 de setembre

La Generalitat ha prorrogat les mesures vigents la setmana passada per prevenir els contagis i l’impacte negatiu de la variant delta. El govern català ha incrementar al 70% les activitats presencials teòriques a les universitats i continua limitant les trobades socials a un màxim de 10 persones; i a la restauració, 6 persones per taula a l'interior, i 10, a l'exterior.

Podeu consultar totes les mesures vigents al portal gencat.cat