10/09/21

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la covid-19 es mantenen estables a Olesa

La Generalitat ha relaxat les mesures per combatre la covid-19. De tota manera, l’Ajuntament demana a la ciutadania que no abaixi la guàrdia i mantingui les mesures de prevenció.

Image
Imatge d'unes mans amb una xeringa i una noia amb una mascareta

El portal Dadescovid.cat indica que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa es manté estable. La incidència acumulada els darrers 7 dies és de 28,85 casos per cada 100.000 habitants (a Catalunya és de 52,72 casos), la taxa de risc de rebrot és de 152 i Rt d’1,82. El percentatge de PCR positives és d’1,51%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 40,86 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’1 al 7 de setembre es van realitzar 233 proves PCR, de les quals cap va ser positives; i 59 tests d’antígens, dels quals 5 van resultar positius.

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, cinc són verdes i una vermella. Des de fa setmanes el CAP s’hi continuen fent controls periòdics entre personal i interns.

Des de l'hospital comarcal de martorell han informat que no hi ha cap persona d'Olesa ingressada.

Quant a la vacunació, segons el portal Dadescovid.cat 17.668 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi i 15.306 la segona dosi. El mateix portal indica que el 69,1% de la població olesana està vacunada amb la pauta completa, percentatge que puja fins al 78,5% entre la població de més de 12 anys, que és l’edat a partir de la qual s’administra la vacuna.

Tot i que la situació és estable, l’Ajuntament insisteix en la necessitat que la ciutadania no es relaxi i prengui totes les mesures de prevenció i protecció per evitar rebrots.

Es relaxen les mesures contra la covid-19

L’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, han fet que la Generalitat modifiqui algunes de les restriccions vigents al llarg de les últimes setmanes. Per això, a partir d’avui entren en vigor noves mesures per prevenir els contagis de covid-19. Els canvis substitueixen la normativa anterior i les restriccions seran revisables en funció de la situació epidemiològica i assistencial.

Les noves mesures preveuen l’eliminació de les limitacions en trobades familiars i cerimònies civils, l’augment de l’aforament en competicions esportives i la desaparició de l’obligatorietat de concentracions estàtiques.

Podeu consultar totes les mesures vigents a l’apartat Informació d’interès del web municipal.