30/07/21

El risc de rebrot continua molt alt a Olesa de Montserrat

Tot i que ha disminuït aquesta setmana, el risc de rebrot continua sent molt alt, de 682 punts. Per aquesta raó es recomana limitar els contactes socials, reduir la mobilitat i mantenir les mesures bàsiques de protecció per evitar contagis.

Image
Infermeres amb les mesures bàsiques de protecció a una de les sales del Cap Olesa

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat recorda que és imprescindible que la ciutadania extremi les mesures de protecció i prevenció de contagis per covid-19. El risc de rebrot ha baixat respecte fa una setmana, tot i que el nivell continua sent molt alt, com al conjunt de Catalunya. Per aquesta raó, des de l'Ajuntament s'insteix que és essencial limitar la mobilitat, els contactes socials i aplicar les mesures bàsiques de protecció (mascareta, distància, rentat de mans i ventilació d'espais).

Segons indica el portal Dadescovid.cat, el risc de rebrot a Olesa té una taxa de 682 (la mitjana de Catalunya és 836) i la Rt és de 0,92 (a Catalunya es situa en 0,81). El percentatge de PCR positives és de 13,58%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 31 anys. El CAP Olesa ha informat que del 22 al 27 de juliol s'han fet 219 PCR, de les quals 23 van ser positives; i 157 tests d’antígens, dels quals 49 va resultar positius. Per fer-nos una idea de la incidència d'aquesta cinquena onada al municipi, durant el mes de juliol el CAP Olesa ha fet 1.137 PCR i 638 tests d'antígens. 

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha tres persones d’Olesa ingressades al centre hospitalari. L’Ajuntament no rep dades d’altres hospitals catalans per detectar altres possibles ingressos de veïns i veïnes del municipi.  Quant a les residències geriàtriques d'Olesa, segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, cinc són verdes i una és vermella (la setmana passada es va informar que s'havien detectat 10 positius).

Mesures prorrogades fins el 30 de juliol

La Generalitat ha prorrogat fins el 6 d'agost les mesures decretades des del dia 15 de juliol amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes socials, sobretot en aquelles activitats que s’han vist que són més problemàtiques per l’incompliment de les mesures i recomanacions actuals. Una de les principals mesures que es manté és el confinament nocturn a Catalunya, als municipis amb més incidència de la covid-19, entre les 01.00 i les 06.00 h. En aquest sentit, Olesa de Montserrat està inclòs entre els 163 municipis que hauran de fer aquest confinament nocturn. 

Podeu consultar les mesures a l’apartat Informació d'interès del web municipal.

Continua la campanya de vacunació

El portal dadescovid.cat indica que 15.145 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 12.112 persones la segona. Es pot consultar al mateix portal el percentatge de vacunació a Olesa per col·lectius prioritzats. El 66,1% de la persones de més de 16 anys ja ha rebut la pauta completa.

A tot Catalunya, la campanya es desenvolupa de manera progressiva, segons la disponibilitat de les dosis de la vacuna. Ara mateix, tota la ciutadania que ha nascut a partir de 2005 està convocada a vacunar-se si encara no ho ha fet. Es pot demanar cita de vacunació al portal web Vacunacovidsalut.cat. El departament de Salut ha informat que el 28 de juliol es van afegir 150.000 noves cites de vacunació.