03/12/20

Quatre nous agents de convivència informen sobre la covid-19 i vetllen pel compliment de la normativa sanitària

Les principals funcions d'aquests nous agents cívics de carrer que treballen a l'Ajuntament d'Olesa són les d'informar a la ciutadania sobre les mesures de prevenció sanitària de la covid-19, sobretot, però també d'atenció a la gent gran, joves i infants.

Image
Quatre nous agents de convivència informen sobre la covid-19 i vetllen pel compliment de la normativa sanitària

Olesa compta amb quatre nous agents d'acció comunitària que estan reforçant les tasques de vigilància i control de l'acompliment de la normativa sanitària per la covid-19. Aquests treballadors donen suport a la feina que ja es realitza des de la inspecció de via pública i agents cívics i centraran la seva acció als espais públics i zones d'esbarjo de més afluència del municipi. 

 

Les funcions d'aquests nous agents són similars a la dels agents cívics i seran facilitar informació a la ciutadania sobre les mesures de prevenció sanitària derivades de la covid-19, amb l'objectiu d'afavorir la conscienciació, les actituds i els comportaments cívics i responsables de la ciutadania i evitar sancions i multes administratives. Entre d'altres, aquests agents recordaran l'obligatorietat de l'ús correcte de la mascareta i de la resta de mesures de seguretat sanitària recollides pel PROCICAT. 

 

Aquests professionals també tenen com a funcions orientar, informar i sensibilitzar als veïns i veïnes respecte de les diferents recomanacions en matèria de Salut Pública per a la prevenció de nous contagis; abordar possibles tensions, desavinences i conflictes que puguin sorgir; i vetllar per la igualtat de tracte i no-discriminació de cap persona en les tasques d'informació, difusió o de caràcter educatiu. També treballaran per la dinamització dels espais públics amb activitats educatives, orientatives i/o de sensibilització respecte a les recomanacions sanitàries. Hi ha la previsió de fer alguna acció de grup a la zona del Parc Municipal i a l'Escorxador. 

 

L'Ajuntament d'Olesa ha pogut contractar aquests quatre nous agents de convivència a través d'una subvenció extraordinària de la Diputació de Barcelona en el marc de la situació provocada per la pandèmia de la covid-19 pel projecte "Impuls d'agents d'acció comunitària a l'espai Públic".  Aquest ajut ha permès contractar a un empresa que proporciona quatre professionals que estaran organitzats en dos equips que treballaran a les places i carrers d'Olesa de dimecres a diumenge en els dos torns de matí i de tarda.e