05/07/22

Valoració positiva del projecte Corda’t

Aquest curs l’Escola Municipal de Música ha engegat un projecte comunitari amb alumnat de 3r de primària de l’Escola Montserrat. La iniciativa continuarà el curs vinent.

Image
Nens tocant instruments de corda

Corda’t és un projecte comunitari que ha posat en marxa aquest curs 2021-2022 l’Escola Municipal de Música (EMM) amb l’Escola Mare de Déu de Montserrat. El projecte consisteix en oferir a l’alumnat de 3r de primària una hora setmanal dins de l’horari lectiu d’aprenentatge d’instruments de corda. Les classes de música van començar al gener i han anat a càrrec del professorat especialista de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix) de l’EMM Olesa que s’han distribuït l’alumnat en grups de 6 o 7 infants.

Els projectes de música i comunitat atenen tant a objectius socials, educatius com artístics i tenen una repercussió relacionada amb l’educació en valors, al desenvolupament d’habilitats comunicatives, socials, relacions, de treball en equip, respecte, entre d’altres. Pel que fa a la vessant educativa, el projecte fomenta la competència matemàtica i la pràctica creativa, afavorint processos d’imaginació i expressivitat a través de la improvisació, la composició i la interpretació amb la implicació activa dels infants. Durant les classes, l’alumnat ha pogut treballar la cooperació a través del joc i els aprenentatges musicals amb cançons i a través de l’instrument.

El projecte Corda’t també serveix per democratitzar l’ensenyament musical. L’EMM Olesa també s’ofereix poder comptar amb el suport de la professora especialista en musicoteràpia per a l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials (NEE).

Les famílies també han pogut ser partícips de la feina que s’ha fet durant aquest curs. L’1 de juny es va celebrar un concert a l’Escola Montserrat i el 19 de juny l’alumnat va participar a la Mostra de l’Escola Municipal de Música que es va fer a l’Escorxador i va tocar conjuntament amb el taller de corda.

Corda’t es tornarà a reprendre el curs vinent i dins del projecte, a més de les classes setmanals, es tornaran a organitzar activitats com el concert de Nadal, de Sant Jordi i de final de curs.