14/07/22

L’antiga escola Sant Bernat d’Olesa es convertirà en un espai d’oci i esbarjo per a la ciutadania

El projecte preveu zones d’estada a l’ombra, jocs d’aigua per a infants, una pista esportiva polivalent i escenari per acollir els diferents actes per al barri i el municipi en general.

Image
Pati de l'antiga Escola St. Bernat

El projecte de millora de l'espai de l'antiga escola Sant Bernat, al barri de Sant Bernat, consistirà en l'enderroc de tres mòduls de la part més antiga, que corresponen a l’edifici d’infantil i primària; on es farà un espai d’estada; i també de la pista, que es convertirà en un espai per a zona de jocs.

Aquests edificis es troben en mal estat de conservació i actualment només es fa servir el que era l’antic pati del col·legi Sant Bernat. Amb aquesta adequació es pretén fer un espai aprofitable per a la ciutadania en general i per als veïnat del barri Sant Bernat en particular. El projecte té un pressupost de 297.056,48 €  i està pendent d’aprovació i licitació.

El projecte també preveu fer zones de pícnic amb pèrgoles que donin ombra, un espai de jocs d’aigua per a infants amb fonts amb llums LED de color, i una pista esportiva polivalent per a camp de futbol i bàsquet, envoltat per unes grades de formigó.

Pel que fa a l’actual camp de futbol, es farà una reforma integral per millorar el paviment i les porteries. A la zona nord-oest del camp, on es farà l’enderroc dels dos edificis de l’antiga escola, s’habilitarà una zona de pícnic amb pèrgoles que donin ombra i així aconseguir un espai més confortable. En aquesta plataforma, situada a la cruïlla del carrer de Jaume Balmes i de Sant Vicenç de Paül, es crearà un refugi climàtic, amb fonts lúdiques amb llums LED de color, que donaran un valor afegit a aquesta nova àrea recreativa.

També hi haurà hi  haurà una àrea verda, un pati i un escenari per a activitats lúdiques i culturals, ubicat a la zona oest del camp de futbol. Amb aquest escenari es pretén dotar d’un nou espai on realitzar activitats com festivals, fires, esdeveniments culturals, escolars, o de les associacions del municipi. L’escenari es farà amb un disseny format amb un conjunt de volums de diferents mides, amb estructura de formigó armat, que donarà una imatge moderna i alhora serà resistent i no necessitarà de molt manteniment.

Finalment, la zona est, on actualment hi ha una àrea verda que es troba sense gaire manteniment, s’adequarà per a hort urbà.

De tot el conjunt, únicament es mantindran els edificis de l’Escola Municipal d’Adults i l’espai per a entitats, i també la zona d’horts municipals, que s’ampliarà.

Plànol actual

 

Projecte proposat

 

Proposta a la cruïlla del carrer de Jaume Balmes i de Sant Vicenç de Paül

 

Proposta de zona de picnic