04/05/22

La preinscripció per a les llars d'infants d'Olesa arrenca el 9 de maig

Les preinscripcions es poden fer a les dues llars d'infants públiques:  Taitom i Baldufa, i als dos centres privats subvencionats: Escolàpies i Roda-Roda. 

Image
Nenes i nens jugant al pati de l'escola bressol

El període de preinscripció per al curs 2022-23 a les llars d’infants és conjunt dels centres públics i privats subvencionats per la Generalitat de Catalunya i és des del 9 al 20 de maig (ambdós inclosos). Enguany, la preinscripció és presencial amb cita prèvia al centre escollit.

A Olesa de Montserrat, concretament, les preinscripcions es poden fer a les dues llars d'infants públiques: Taitom i La Baldufa, i als dos centres privats subvencionats: Escolàpies i Roda-Roda. Per al proper curs, l’oferta de places a Olesa ascendeix fins a 146 places distribuïdes en diferents grups: de P-0 hi ha 4 grups i 32 places; de P-1, 7 grups amb 60 places; i a P-2, també 7 grups i 54 places.

El seguiment de tot el procés de preinscripció es supervisa conjuntament des de l’Ajuntament i totes les llars d’infants del municipi a través de la comissió de garanties que vetlla pel bon funcionament de tot el procés. La sol·licitud i la documentació que es demana s’ha de portar a la llar d’infants escollida en primer lloc i només es pot presentar una sola sol·licitud. De fet, la presentació de la petició de plaça a més d’un centre comportarà la pèrdua dels drets de prioritat. Les famílies es poden adreçar a les llars d’infants a emplenar la sol·licitud, que també trobaran a l’apartat de Preinscripcions 2022-2023 d’Ensenyament del web municipal així com tota la informació del calendari, documentació requerida, etc. 

Pel que fa a la documentació, es demana original i fotocòpia del DNI, document de filiació o llibre de família i la targeta sanitària. També caldrà acreditar amb documentació els criteris de prioritat com la família nombrosa, malaltia crònica, beneficiaris del PIRMI, discapacitats o estar empadronat a Olesa. El procés de preinscripció de les llars d’infants es gestiona a través d’un aplicatiu informàtic per ordenar la puntuació de les sol·licituds segons els diferents criteris de baremació.

Les preinscripcions acabaran el 20 de maig. El dia 1 de juny es publicaran les llistes amb la baremació de totes les sol·licituds. Del 2 al 8 de juny hi ha un període de reclamacions i el 9 de juny per treure un número de desempat. El dia 15 de juny es publicarà l’oferta definitiva de places i el llistat de l’alumnat admès. Del 16 al 22 de juny les famílies hauran de formalitzar la matrícula.

L’edat mínima de l’infant a l’hora de fer la preinscripció, ha de ser, com a mínim, de 16 setmanes a l’inici del curs escolar. En cas que quedin vacants, el centre podrà, al llarg del curs, admetre infants sempre que hagin complert 16 setmanes.

Consulteu als documents adjunts tota la informació, codi de cada centre, calendari, criteris de selecció i com fer la preinscripció en línia.

Documents relacionats