19/02/21

La preinscripció escolar per segon cicle d'educació infantil i primària arrencarà el 15 de març i per a ESO el 17 de març

Enguany les escoles faran les jornades de portes obertes de forma telemàtica a causa de les restriccions per la pandèmia. Des del departament d’Ensenyament s'ha obert una bústia de correu electrònic a la qual es poden adreçar consultes: escolaritzacio@olesademontserrat.cat

Image
cartell de preinscripció escolar amb la informació de preinscripció de tots el cicles

Segons ha anunciat la Generalitat, la preinscripció escolar per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i educació primària serà del 15 al 24 de març. En el cas de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) serà del 17 al 24 de març. A causa de les circumstàncies extraordinàries per la pandèmia de la covid-19, enguany no es farà la reunió habitual per a les famílies amb infants de P3 i tota la informació s’anirà actualitzant a la pàgina web municipal. Alhora, les jornades de portes obertes a tots els centres educatius seran virtuals, amb reunions informatives via teleconferència i informació completa a les seves pàgines web.

La cap del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, Georgina Solanes, ha destacat que Ajuntament, centres educatius i el mateix departament d’educació de la Generalitat han de fer una adaptació constant de la manera d’actuar, respecte anys anteriors, a causa de la pandèmia. Per aquesta raó, ha destacat, es fan passos mica en mica, sobretot tenint en compte que aquesta és una fase important per a les famílies amb infants que el curs vinent han de començar a P3.

Tot i que encara és provisional perquè no s’ha publicat al DOGT, la Generalitat ja ha avançat les dates de la preinscripció:

  • Educació infantil de segon cicle i educació primària: del 15 al 24 de març de 2021
  • Educació secundària obligatòria: del 17 al 24 de març de 2021
  • Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny: de l'11 al 17 de maig de 2021
  • Cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny: del 25 al 31 de maig de 2021 

Com l’any passat, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat.

Habitualment l’Ajuntament d’Olesa organitzava una reunió informativa adreçada especialment a les famílies amb infants que havien de començar a P3. A causa de la pandèmia, però, i per motius d’aforament i raons sanitàries, enguany no es podrà fer la reunió, i tota la informació es facilitarà a través del web municipal. De tota manera, s’ha enviat a les famílies una carta amb una guia de centres. Des del departament d’Ensenyament, a més, s'ha obert una bústia de correu electrònic a la qual es poden adreçar consultes: escolaritzacio@olesademontserrat.cat

Portes obertes virtuals als centres educatius

També amb motiu de la pandèmia, les jornades de portes obertes a tots els centres educatius enguany seran virtuals, amb reunions informatives via teleconferència i informació completa a les seves pàgines web. Les visites virtuals arrencaran el proper 23 de febrer i finalitzaran el dia 15 de març.

El calendari de visites i l’enllaç per accedir-hi és el següent:

El centre educatiu és un entorn de socialització important per als infants. Els nens i les nenes de tres anys accedeixen per primera vegada al sistema educatiu obligatori, on comencen una etapa en la qual aprendran valors i desenvoluparan aptituds que els ajudaran a créixer personalment i acadèmicament.  Per aquesta raó, la tria del centre educatiu és una decisió molt important per a les famílies, ja que condicionarà la seva vida quotidiana. És important, doncs, que els centres escolars que es seleccionin estiguin en consonància amb els valors i rutines de la família.