Participada sessió de treball del plenari de la Xarxa Socieducativa de la Infància i l’Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn

La Xarxa Socieducativa de la Infància i l’Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn ha celebrat el 10è plenari de final de curs 2021-2022 amb la participació de 37 agents de diferents àmbits.

Image
Sala de Plens acull el plenari de final de curs amb la presència de 37 agents de diferents àmbits.

La Sala de Plens de l’ajuntament d’Olesa ha acollit l'habitual plenari de final de curs de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència - Pla Educatiu d’Entorn. Aquest ha sigut el desè plenari i ha servit per donar valor a la tasca desenvolupada durant aquest curs escolar i també per avançar les línies de treball del proper curs.

Aquesta jornada de treball ha comptat amb la presència de 37 agents de diferents àmbits: centres educatius, equips de salut, serveis educatius, d'acompanyament familiar, cossos de seguretat, serveis socials, equipaments de lleure de caràcter socioeducatiu, esportiu, cultural, etc.

La jornada va comptar amb la participació de l’Inspector d’Educació del Departament d’Educació, Pep Vázquez Arias, i del regidor de Benestar Social de l’Ajuntament, Jordi Martínez, qui va ser l’encarregat de donar pas a la jornada destacant la importància de les cures on, després de la pandèmia, s’ha posat en relleu tant la fragilitat i vulnerabilitat de l’ésser humà com la manca de cures existents, accentuant així la necessitat de treballar en la seva promoció. Martínez també va destacar la importància del treball en xarxa, tant necessari en els serveis de cures, i va valorar molt positivament la tasca feta fins ara en col·laboració de totes i tots els agents del municipi.

A la jornada de treball, dinamitzada per les tècniques de la Xarxa, es van compartir i revisar les diferents accions i projectes d’aquest curs i també es va dibuixar el mapa de treball del curs vinent amb l’objectiu de seguir millorant la qualitat de vida de les famílies olesanes i seguir consolidant les línies de treball i els acords establerts als diferents àmbits de treball amb un reforç al treball emocional.

Entre les principals novetats del curs 2021-22 es va destacar la Creació de la Comissió de Benestar en l’àmbit de l’adolescència, la represa (després de la pandèmia) del projecte TEU i la creació del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari.

Destaquen també  en l’àmbit de l’èxit escolar els nous tallers de robòtica i d’escriptura, que s’han posat en marxa enguany, amb l’objectiu d’afavorir la igualtat d’accés d’oportunitats educatives ajudant a reforçar les competències bàsiques.

Durant la trobada també es va destacar el projecte de “El pla lector municipal” per promoure i potenciar la lectura amb activitats al llarg de tota la Setmana de la Lectura, el projecte Legiland, el conte col·laboratiu “Misteri a Olesa”, o Tots Llegim. I en l’àmbit de l’adolescència es va ressaltar la reobertura i dinamització de l’Espai Jove a l’Escorxador, amb el club de Lectura Jove que s’ha posat en marxa enguany, l’Estiu Jove, i la represa dels tallers d’escriptura creativa, salsa, grafits...

Respecte a l’atenció a la diversitat, com a novetat d'aquest curs van destacar els tallers de mirada estràbica que es van fer a les escoles, i l’hora del conte per a nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), adaptat a les seves necessitats.

El plenari va tenir molt bona acollida ja que, després d’un període marcat per la pandèmia del coronavirus, tots els participants volien reprendre la presencialitat, de retrobar-se per compartir experiències, futures propostes de treball i crear vincles.

A la trobada hi van participar 37 agents dels diferents àmbits que conformen la Xarxa: tots els centres educatius del municipis, les dues llars d’infants públiques, els diferents departaments municipals com Benestar Social, Ensenyament, Joventut, Diversitat i Cooperació, el departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Salut Pública, I també els diferents serveis de Transició Escola-Treball, Teràpia Familiar, Orientació d’Àmbit Comunitari, el Centre Obert El Setrill-Barri Jove d’Olesa, l’ Escola Municipal de Música i la Biblioteca Santa Oliva. També hi han participat referents dels Serveis de Pediatria i Adolescència del CAP, de l’Equip d'Assessorament i orientació Psicopedagògica (EAP), del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), de la Policia Local, d’entitats socials com Creu Roja Baix Llobregat Nord i d’associacions com l’AMPA de l’Escola Josep Ferrà i Esteva.

La Xarxa de la Infància i l’Adolescència és un projecte transversal impulsat pel departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i que es va crear l’any 2012. El curs 2016-2017 es va incorporar el Pla Educatiu Entorn.

Últimes notícies

Image
Cartell de l'ofrena a les llambordes Stolpersteiene 2025

Cartell de l'acte de l'ofrena a les llambordes Stolpersteine 2025

Image
Reunió de la comissió ciutadana pel 8M

Participants a la primera reunió de la comissió ciutadana pel 8M

Image
Fotografia de l'estat de l'obra de la biblioteca a gener de 2025

Fotografia de l'estat de l'obra de la biblioteca a gener de 2025

Image
Jordi Parent i Anna Valero presenten l'obra de teatre Alan davant l'alumnat d'ESO d'Olesa de Montserrat

Jordi Parent i Anna Valero presenten l'obra de teatre Alan davant l'alumnat d'ESO d'Olesa de Montserrat

Image
Cartell de l'exposició del centenari de l'Escola Arts i Oficis

Cartell de l'exposició del centenari de l'Escola Arts i Oficis