14/07/21

Olesa de Montserrat se suma a la campanya Els cims pels drets LGTBI

Després que Ajuntament i Cau pengessin la bandera irisada a la Creu de Saba, la Regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ vol fer-ho cada mes en algun lloc emblemàtic del municipi.

Image
Membres del CAU amb la bandera irisisada a la Creu de Saba

Olesa de Montserrat s’ha sumat a la campanya “Els cims pels drets LGTBI” que han impulsat les entitats del Consell Nacional LGTBI de Catalunya. Amb motiu de la commemoració del Dia de l’Alliberament LGTBI l’Ajuntament i l’Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall van penjar la bandera irisada a la Creu de Saba, però la intenció és anar més enllà i fer aquesta acció cada mes en diferents indrets significatius d’Olesa. 

La regidora de Gènere, Feminisme i LGTBIQ+, Ada Agut i Domènech, ha recordat que la campanya i la idea de posar la bandera irisada als cims d’arreu del territori “vol simbolitzar l’esforç i el treball, el camí costerut, per assolir els drets d’aquest col·lectiu”. La regidora també ha destacat que aquesta acció “és una manera de visibilitzar el col·lectiu LGTBI i fer saber que l’Ajuntament treballa al seu costat”.

Els indrets on es penjarà cada mes la bandera LGTBI estan encara per definir, però Ada Agut ja ha avançat que un dels llocs serà l’edifici de La Passió.

El SAI, a la piscina d’estiu

D’altra banda, el Servei d’Assessorament Integral LGTBIQ+ d’Olesa de Montserrat s’ha traslladat avui a la piscina d’estiu. El SAI és un servei municipal gratuït que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació a les persones LGTBIQ+, les famílies, persones properes, entitats o professionals. També fa accions de sensibilització per al conjunt de la població amb l’objectiu de construir un poble lliure de LGTBI+fòbia. El servei pretén donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, d’identitat o d’expressió de gènere.

El SAI atén els dimecres, de 15.00 h a 19.00 h, a l’edifici dels Safaretjos (c/ Salvador Casas, 3). S’hi pot contactar a través del telèfon 93 778 00 50 ext.3500 o bé al correu electrònic sai@olesademontserrat.cat.