18/12/21

Inauguració del pessebre de l'Olivera d'Olesa de Montserrat

L'Associació de Pessebristes d'Olesa de Montserrat ha inaugurat el pessebre de l'olivera a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay durant el concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música.

Image
Imatge pessebre col·locat a l'Olivera de la Plaça Fèlix Figueras i Aragay

L’alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, i el president de l'Associació de Pessebristes d'Olesa, Albert Parent, han inaugurat aquest dissabte el pessebre de l'olivera a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Aquesta inauguració s'ha fet durant el concert de Nadal que ha organitzat l'Escola Municipal de Música.

El president de l’associació de Pessebristes d’Olesa, Albert Parent, durant la inauguració del pessebre de l'Olivera s'ha mostrat satisfet perquè després que l'any passat el pessebre fos en format reduït per la pandèmia, enguany s'havia instal·lat amb totes les figures i a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay "al costat de l'Ajuntament on el pessebre llueix molt". A més, Parent, va destacar que enguany, el setè que s'organitza el pessebre de l'Olivera, "s'estrena la figura de l'àngel de l'Anunciata". Parent ha agraït a tots els membres de l'entitat la seva implicació, el suport a la Comunitat Minera Olesana i a l'Ajuntament d'Olesa pel seu suport. 

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, ha començat el seu parlament agraïnt la tasca dels pessebristes que ja és un element identitari del Nadal a Olesa de Montserrat "i que cada any va creixent amb noves figures". Riera, tot recomanant la Ruta dels pessebres i l'exposició de diorames a la Casa de Cultura, també ha donat les gràcies a les persones que han assisit al concert de Nadal i ha desitjat bones festes a tothom.

Tot seguit, a les 18.00h, s'ha obert l'exposició de diorames i pessebres que es porà visitar durant totes les festes nadalenques a la Casa de Cultura i que dona també el tret de sortida a la tradicional Ruta dels Pessebres i que ens proposa trenta-dos punts diferents del municipi: començant per l'exposició i acabant pel pessebre de l'Olivera i tot passant per diferents establiments, locals i cases del municipi. 

El públic que dissabte s'hi ha acostat a la mostra de pessebres ha quedat, un any més, meravellat amb aquestes petites obres d’art que representen diferents escenes de la vida de Jesús. Ara bé, molts dels pessebres reprodueixen també escenaris ben coneguts entre els olesans i olesanes, ja que es representen escenes evangèliques o tradicions típicament nadalenques en espais i edificis olesans.