08/09/22

Olesa inaugura el curs escolar 2022-23 en un acte per a la comunitat educativa

A l’acte es va fer un emotiu homenatge a les docents que s’han jubilat: Pilar Guillamón, Rosa Fauste i Montserrat Nomen, de l’escola Ferrà i Esteva; i Dolors Falcó, de l’institut Daniel Blanxart.

Image
Assistents a la inauguració oficial del nou curs escolar 2022-23

L' Auditori de la Casa de Cultura va acollir aquest dimecres a la tarda la inauguració oficial del nou curs escolar 2022-2023, en un acte que va presidir la regidora d’Ensenyament d’Olesa, Lourdes Vallès, i que va comptar amb la participació de representants de tota la comunitat educativa del municipi.

La regidora d’Ensenyament, Lourdes Vallès, va ser l’encarregada de donar la benvinguda i animar tots els docents en el nou curs escolar, el primer sense restriccions després de 3 anys, i amb novetats pel que fa a la jornada intensiva del mes de setembre i la introducció de nous continguts educatius per avançar en l’aprenentatge per competències, més transversal i menys memorístic.

L’acte inaugural també va incloure la conferència “Aprendre de la incertesa: què ens aporta la neuroeducació?”, a càrrec de David Bueno i Torrens,  biòleg i professor i investigador a la Universitat de Barcelona, que va parlar sobre la importància d’activar el cervell per establir bones connexions neuronals.

El conferenciant va fer incidència en la importància dels processos educatius en la formació del cervell “segons com eduquem construïm el cervell que després gestionarà els nostres comportaments, és a dir, aquells coneixements que adquirim i com els adquirim a la infantesa es traslladen a comportaments durant l’adolescència”.

La part més emotiva de l’acte inaugural del curs va ser l’homenatge que es va fer a les docents que enguany es jubilen: Pilar Guillamón Alcón, Rosa Fauste Orradre i Montserrat Nomen Ubach, de l’escola Ferrà i Esteva; i Dolors Falcó i Font, de l’institut Daniel Blanxart.

Totes elles van rebre com a obsequi una planta i un gravat de l’artista olesà Pep Montoya de part de l’Ajuntament d’Olesa, i emotius discursos dels seus mentors, companys de feina que van fer un repàs a les seves trajectòries laborals i personals.

La regidora d’Ensenyament va posar punt i final a l’acte agraint la feina a la comunitat educativa d’Olesa: els equips directius i docents dels centres, representants de les associacions de pares i mares, del Consell Escolar Municipal, representants d’entitats que participen amb activitats als centres, tècnics de les regidories implicades i regidors de la corporació municipal.