20/02/23

Olesa viu una concorreguda festa de Carnestoltes

El Carnestoltes 2023 ha estat un dels més multitudinaris dels darrers anys, amb més d’un miler de persones que han exhibit les seves disfresses pels carrers del municipi.

Image
Assistents al Carnestoltes 2023 davant de la Plaça Catalunya

Més d’una vintena de comparses i 1.200 persones van participar aquest dissabte a la tarda a la festa de Carnestoltes d’Olesa, amb una rua més llarga que d’altres anys degut a l’elevada inscripció de participants i la tradicional passarel·la de disfresses i comparses al gran escenari instal·lat a la plaça de Catalunya. “Arale i Doctor Slump”, “Aladí”, “Les libèl·lules”, “Focs artificials”, “Els ratpenats de la Torre del Rellotge”, “Willy Fog, la volta al món en vuitanta dies”, “El tiovivo, de Balla amb Alegria” i “L’aniversari del Ferrà i Esteva” van ser els guanyadors dels premis del concurs de disfresses, a diferents categories. 

El Carnestoltes 2023 va arrencar dissabte a la tarda amb l’arribada del Rei Carnestoltes i la passarel·la infantil, a la plaça de Catalunya. Poc després de les 18.00 h, va començar la rua de disfresses i comparses pel centre del municipi. Més d’una vintena de comparses i 1.200 persones  van recórrer l’avinguda de Francesc Macià fins al carrer de República Argentina, i des d’aquí va continuar pels carrers de Lluís Puigjaner i de Mallorca fins arribar al carrer d’Anselm Clavé, on la rua va baixar pel carrer de Mossèn Jacint Verdaguer fins l’avinguda de Francesc Macià per tornar a la plaça de Catalunya. 

Al llarg de tota la rua, es va viure un ambient festiu de ball i música, i les comparses van animar els carrers d’Olesa amb les seves coreografies. Entre el públic, no hi van faltar disfresses d’herois, d’animals, i de personatges reconeguts de pel·lícules i sèries.

 

Desfilada i concurs de disfresses

Un cop la rua va arribar a la plaça de Catalunya, cap a les 19.45 h, va començar el concurs de disfresses amb la desfilada dels participants per la gran passarel·la instal·lada a la plaça, on el jurat qualificador, que també va ser-hi a diferents punts de la rua, va poder veure les disfresses i posada en escena de tots els participants per decidir el veredicte.  Els premiats en les diferents categories van ser els següents:

  • Millor disfressa individual/parella (dotat amb 50 €): “Arale i Doctor Slump”
  • Millor grup, de tres a sis persones (dotat amb 100 €): “Aladí”
  • Comparsa més divertida: 1r premi de 300 € per “Willy Fog, la volta al món en vuitanta dies”; 2n premi de 200 € per “El tiovivo, de Balla amb Alegria”, i 3r premi de 100 € per “L’aniversari del Ferrà i Esteva”.
  • Comparsa millor caracteritzada: 1r premi de 300 € per “Les libèl·lules”; 2n premi de 200 € per “Focs artificials”, i 3r premi de 100 € per “Els ratpenats de la Torre del Rellotge”.

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi López, va valorar molt positivament la jornada de Carnestoltes, tant per l’elevada participació a les comparses, amb grups de fins a dos-cents participants, com per l’afluència d’olesans i olesanes que van seguir la rua. El regidor també va destacar que la nova passarel·la de cinquanta metres de llarg va permetre que tothom pogués gaudir de la desfilada i de les comparses més nombroses.

Finalitzada l’entrega de premis, i amb la plaça de Catalunya amb centenars de persones, va continuar la festa amb la música de Two F**king DJ's, Ferry B & Pik.