23/03/23

Olesa commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial

La campanya “Olesa és antiracista”, impulsada pel Departament de Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa, es va presentar aquest dimecres, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. L’objectiu de l’acte va ser visibilitzar la discriminació racista i les formes en què es manifesta.

Image
Presentació de la campanya "Olesa és antiracista"

En el marc del Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial, que se celebra arreu el 21 de març, el Departament de Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa va presentar aquest dimecres, 22 de març, la campanya “Olesa és antiracista” a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.

Alba Tarroc, cap del Departament de Diversitat i Cooperació, va recordar a l’acte que el Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial és una efemèride “molt important que commemora els drets de moltes persones que veuen com es vulneren els seus drets de forma diària i continuada”. Tarroc va destacar que l’Observatori de la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona indica des de fa molts anys que “el racisme i la xenofòbia són les principals causes de discriminació a la ciutat”. Per aquest motiu, va fer una crida a “posar l’accent en com es vulneren els drets de les persones migrades i racialitzades”. Escoltem, Alba Tarroc:

La campanya “Olesa és antiracista” es basa en la impressió de material com samarretes, bosses i xapes amb l’eslògan “Olesa és antiracista” amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones migrades i racialitzades.

Per aquest motiu, durant l’acte també es va fer un taller d’estampació de samarretes amb la imatge de la campanya, que va comptar amb la col·laboració de l’artista olesà Martí Alcón, creador del disseny. La sessió va acabar amb una performance teatral contra el racisme a càrrec de la companyia La Xixa Teatre.

El dia 21 de març es commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, una jornada proclamada per les Nacions Unides el 1966 en record de la matança de Sharpeville de 1960, on la policia va obrir foc contra manifestants que protestaven per l’Aparheid sud-africana. La jornada insta la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per a eliminar totes les formes de discriminació racial.