09/12/22

Olesa commemora el Dia Internacional de les Muntanyes

L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat la sisena marxa a peu al Monestir de Montserrat, aquest diumenge 11 de desembre, per celebrar l’efemèride.

Image
Cartell informatiu de la sisena marxa a peu al Monestir de Montserrat

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Muntanyes, que se celebra arreu l’11 de desembre, el Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha preparat la sisena marxa a peu al Monestir de Montserrat amb el suport logístic i preventiu de l’ADF d’Olesa.

L’objectiu serà fer un recorregut de 15,5 quilòmetres de distància amb un desnivell positiu de 1000 metres i d’una dificultat molt exigent amb trams de terreny complicat i pendents pronunciats. El lloc de trobada serà a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay (davant de l’Ajuntament), a les 7.30 h del matí. Des d’aquí, el grup s’adreçarà cap a la Creu de Beca per a continuar per al camí dels voluntaris en direcció al Balneari de La Puda de Montserrat. Un cop aquí, la marxa seguirà el camí del riu fins a arribar a Monistrol de Montserrat, on s’agafarà el camí de pujada al Monestir conegut com el tram final de la travessa Matagalls-Montserrat. El guia de Natura, Joan Soler, és l’encarregat de fer la sortida guiada, i ha explicat que la ruta està planificada expressament per ser inclusiva “passant per diversos punts de connexió amb transport públic que permeten fer el recorregut per trams en el cas que alguns participants no es vegin amb cor de completar tota la marxa”. La tornada anirà a càrrec de cada participant.

Tanmateix, es proposa una activitat complementària a la tarda. De 14.30 h a 16.00 h, es farà una passejada per l’entorn del Monestir que inclourà els comentaris del guia de Natura de l’Ajuntament d’Olesa sobre el patrimoni natural i cultural de Montserrat. Segons Soler, “tot i que aprofitarem l’ocasió per explicar com s’ha format la muntanya de Montserrat  des d’un punt de vista geològic, l’objectiu de la passejada és descobrir tots els elements de patrimoni cultural que hi ha a l’Abadia de Montserrat”.

Tot i que no és obligatori, es recomana fer inscripció prèvia al correu electrònic rutes@olesademontserrat.cat o bé al següent enllaç. Cal portar aigua, esmorzar, calçat i roba adequada.