Olesa commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia
La regidoria de Gèneres, Feminismes i LGTBIQ+ ha organitzat la projecció d'un documental i una taula rodona sobre la infància trans i un punt lila contra la LTGBIfòbia el dissabte a la tarda.

Des que el 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha adherit un any més a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. Per commemorar aquesta diada, la regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ ha organitzat un seguit d’activitats.
L'objectiu del Dia Internacional contra la LGTIfòbia és el de coordinar les accions per denunciar la discriminació de què són objecte les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals, i per fer avançar els seus drets arreu del món. La LGTBIfòbia es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals, així com les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.
Ada Agut i Domènech, regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, ha destacat que “des de l’Ajuntament d’Olesa lluitem perquè la ciutadania pugui estimar de la manera que vulgui i a qui vulgui". Per aquesta raó, des de la regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ s’aposta clarament per la visibilització i sensibilització de la diversitat afectiva sexual i de gènere, per la qual cosa s’han programat diferents activitats al llarg d'aquesta setmana. El dijous 20 de maig, a través del canal d'Instagram d'Infojove (@infojoveolesam), es podrà participar al directe Resistencia bi; el divendres 21 de maig, hore del conte Contes arrugats amb Patricia McGill a les 18.00 h al Bibliolilà. Cal fer la reserva d'entrades a Vivetix.com. El mateix divendres però a les 19.30 h i a l'Auditori de la Casa de Cultura, projecció del curtmetratge Elsa i taula rodona sobre la infància trans a càrrec d'Albert Carbó, Olga Carbó i altres familiars. També cal fer reserva d'entrada a Vivetix.com. Per últim, el 22 de maig de 17.00 h a 21.00 h s'instal·larà un punt lila contra la LGTBIfòbia a la plaça de l'Oli.
A més, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat compta des del passat mes de març d'un nou servei d'atenció integral (SAI) LGTBIQ+ que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats i/o professionals. També pretén impulsar accions de sensibilització a la població per combatre la LGTBIfòbia. De fet, un dels objectius és donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere. S'ofereix atenció cada dimecres de 15.00 h a 19.00 h a l'edifici dels Safaretjos demanant cita prèvia a través del correu sai@olesademontserrat.cat o al 93 778 00 50 a l'extensió 3500.