17/05/21

Olesa commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

La regidoria de Gèneres, Feminismes i LGTBIQ+ ha organitzat la projecció d'un documental i una taula rodona sobre la infància trans i un punt lila contra la LTGBIfòbia el dissabte a la tarda.

Image
Cartell de la Xarxa SAI per el dia 17 de maig del dia contra la LGTBIFOBIA amb totes les activitats que es realitzaran

Des que el 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha adherit un any més a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. Per commemorar aquesta diada, la regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ ha organitzat un seguit d’activitats. 

L'objectiu del Dia Internacional contra la LGTIfòbia és el de coordinar les accions per denunciar la discriminació de què són objecte les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals, i per fer avançar els seus drets arreu del món. La LGTBIfòbia es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals, així com les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Ada Agut i Domènech, regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, ha destacat que “des de l’Ajuntament d’Olesa lluitem perquè la ciutadania pugui estimar de la manera que vulgui i a qui vulgui".  Per aquesta raó, des de la regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ s’aposta clarament per la visibilització i sensibilització de la diversitat afectiva sexual i de gènere, per la qual cosa s’han programat diferents activitats al llarg d'aquesta setmana. El dijous 20 de maig, a través del canal d'Instagram d'Infojove (@infojoveolesam), es podrà participar al directe Resistencia bi; el divendres 21 de maig, hore del conte Contes arrugats amb Patricia McGill a les 18.00 h al Bibliolilà. Cal fer la reserva d'entrades a Vivetix.com. El mateix divendres però a les 19.30 h i a l'Auditori de la Casa de Cultura, projecció del curtmetratge Elsa i taula rodona sobre la infància trans a càrrec d'Albert Carbó, Olga Carbó i altres familiars. També cal fer reserva d'entrada a Vivetix.com. Per últim, el 22 de maig de 17.00 h a 21.00 h s'instal·larà un punt lila contra la LGTBIfòbia a la plaça de l'Oli. 

A més, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat compta des del passat mes de març d'un nou servei d'atenció integral (SAI) LGTBIQ+ que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats i/o professionals. També pretén impulsar accions de sensibilització a la població per combatre la LGTBIfòbia. De fet, un dels objectius és donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere. S'ofereix atenció cada dimecres de 15.00 h a 19.00 h a l'edifici dels Safaretjos demanant cita prèvia a través del correu sai@olesademontserrat.cat o al 93 778 00 50 a l'extensió 3500.