20/06/22

Olesa a punt, per celebrar la Festa Major 2022

El municipi viurà 5 dies de celebració de dijous 23 fins a dilluns 27, festiu local, amb més d’una trentena d’activitats per a tots els gustos i públics i en diferents emplaçaments sense restriccions.

Image
Cartell de Festa Major dibuixat amb els Gegants brindant, els fanalets, els diablots, gent tocant música i families veient els fanalets.

Per Sant Joan... a Olesa la fan! Això diu la dita popular, i Olesa ja està tot preparat per engegar aquest dijous 23 de juny, cinc dies intensos de Festa Major amb més d’una trentena d’activitats tradicionals, culturals, esportives, per a infants i adults. La Festa Major d’Olesa 2022 s’acomiadarà dilluns 27 de juny, festiu local, com és habitual, amb el tradicional pícnic sopar i l’enlairament de fanalets al Parc Municipal. Enguany la festa gran del municipi es podrà viurà sense restriccions d’aforament.

Dijous 23, revetlla de Sant Joan, les activitats arrencaran amb l'arribada de la Flama del Canigó, organitzada per l ‘ANC, Òmnium Cultura i CAL Olesa. La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans i dona inici a la celebració de la Nit de Sant Joan. La flama recorrerà Olesa i quedarà custodiada a l'Ajuntament per a l'encesa de la foguera de Sant Joan, que tindrà lloc a les 23 h, al pati de la Casa de Cultura.

Una mica més tard, a les 23.30 h, hi haurà l’espectacle piromusical “Odissea”, que omplirà el cel de màgica, foc i emoció al Llac Municipal, i diferents concerts a mitjanit com el Concert de Revetlla amb la Principal de la Bisbal, a la plaça de l’Oli. Pel concert es pot reservar taula i coca i cava al Cafè del Teatre fins el dia 22 de juny inclòs.

També hi haurà la Revetlla Jove amb el grup Super Gang, amb un repertori de pop-rock dels anys 80 i 90 i repàs d’altres èpoques acompanyats d’un espectacle audiovisual i Nit de festa: un temps, una música amb Dj Rafa González, a la plaça de Catalunya; i el concert de Revetlla amb Sense Sal, Arc de Triomf i Rafa DJ10, al parc Municipal (a la zona de l’escenari).

Divendres 24, a les 8 h del matí les matinades 2022, que organitza l’Associació de Gegants, Grallers i Nans d’Olesa, recorreran els carrers del Casc Antic. Pl. de les Fonts, c. Església, c. Sastre, c. Verge del Pilar, c. Sant Antoni, riera de Can Carreras, pl. Reverend Massana, c. Creu Real i porxo de Santa Oliva, c. Creu Real, pl. Nova, i cap a la UEC.

Al migdia hi haurà vermut musical amb el DJ Sense Filtres al Parc Municipal i a la tarda, “Balneari-22¨”. L'espectacle d'aquest any de l'esbart Olesà convida a relaxar-se amb el Balenari de la Puda, on es podrà veure un resum, a través de la dansa, de la Olesa en estat pur. Serà a les 19 h  al Teatre de La Passió.  

Una mica més tard, a les 19.30h, l’espectacle familiar, ”Potser no hi ha final”, amb la companyia Circ Pistolet, que es farà al pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat. Els espectacles familiars, que organitza la Xarxa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa, es faran tots al pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat.

Els actes continuaran al vespre-nit. A les 22h, a la plaça de la Sardana hi haurà el “Sardaxou”,  de la Cobla contemporània, que organitza Olesa Sardanista en col·laboració amb l’Ajuntament, on es fa de la sardana una festa amb partitures musicals molt conegudes.

Festa i Rua de la Llum

Mitja hora més tard, a les 22.30 h, es farà la Rua de la Llum, que sortirà de la plaça Fèlix Figueres i Aragay fins acabar a la plaça Catalunya on començarà la Festa de la Llum. Els participants a la rua hauran d’anar guarnits per l’ocasió amb elements lluminosos i el seu enginy. El regidor de Festes, Jordi López, ha explicat que “fa molts anys que es fa la Festa de la Llum, i amb molt èxit de participació, i enguany s’ha inclòs la Rua de la Llum, amenitzada per grups de percussió lluminosos i elements com un espectacle de 4 cavalls gegants o humanoides de 5 metres d’alçada”. La venda anticipada de material lluminós es farà a la Casa de Cultura fins el dia 22 de juny: de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h. El 24 de juny es farà venda de material a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay de 22:30 h a 23:00 h i a la plaça de Catalunya durant tot la festa.

I per tancar la nit de divendres, el Concert Jove amb Alquimia Records i Livin’ Lost, Músics de Carrer, el grup Lal’Ba i el DJ Pablo.

Dissabte 25, es farà la Jornada de Portes Obertes al nou gimnàs municipal, de 11 h a 17 h, amb activitats dirigides com pilates i zumba. Cal inscripció prèvia al 93 778 00 50 (ext. 3700). També hi haurà d’altres activitats esportives com les 24hores del futbol sala per a la Marató de TV3 al pavelló municipal Salvador Boada.

A les 19 h, el teatre La Passió acollirà l’obra "Travy",  un espectacle de clowns dirigit per Oriol Pla Solina i que va rebre Premi de la Crítica 2018. A l'escenari, l'acompanyaran els seus pares, Quimet Pla i Núria Solina, i la seva germana Diana Pla. Les entrades anticipades es poden adquirir a la Casa de Cultura fins el 22 de juny de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h. La venda a taquilla començarà a les 18.00 h.

A les 19.30 h el pati de l’escola Montserrat acollirà un nou espectacle familiar de circ “Kasumay”, amb la companyia Circo Los.

A la nit de dissabte, hi haurà els concerts de Buhos i Gertrudis, a les 23 h a la plaça de Catalunya; i Barraques d’Olesa, al Parc Municipal, fins a les 6 de la matinada: a les 19 h hi haurà música ambient, a les 21 h sopar popular, i a partir de les 23h concerts i música ambient a les barraques. Organitza  Custus Ignis, CROM, CAU i Apàtrides

Diumenge 26, engegarà amb la 43a Trobada de Gegants d’Olesa. L’inici serà a les 11.30 h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i acabarà a la plaça de Catalunya. A la tarda, el popular grup infantil El Pot Petit presenta el seu espectacle "Vull cantar i vull ballar” al Teatre de La Passió. Les entrades es poden adquirir a la Secretaria en horari d’atenció al públic i també online.

A la 19 h, hi haurà una trobada castellera a la plaça Fèlix Figueras i Aragay i, la performance de carrer per desmuntar rumors sobre persones migrades i racialitzades “Rumors de Pedra”,  al carrer Salvador Casas. A les 19.30 h, actuarà el grup Sittar Green, concert jove amb gent d’Olesa, a la plaça Catalunya. Veïns i veïnes de Weingarten Baden també visitaran Olesa durant la Festa Major. Diumenge, a les 20 h, es farà un intercanvi de regals entre els alcaldes d'Olesa i Weingarten, municipis agermanats. 

 

Tastes de la Nostra Cuina

Una de les novetats d’enguany és que els tradicionals Tastets de la Nostra Cuina, amb música en directe de la cantautora olesana Samira Sabal es canvia de data. Tradicionalment es feia el darrer dia de la Festa Major i enguany serà diumenge, a les 21 h al Parc Municipal (zona de Cal Mané). “Hi participen 6 restauradors del municipi i enllaçarà amb una orquestra on també hi haurà taules i cadires i servei de bar de manera que els assistents podran estirar els tastets fins a la nit” destaca el regidor de Festes. D'aquesta manera, els tastets enllaçaran amb el concert de l'Orquestra Maribel, a les 23 h, al Llac del Parc Municipal; mentres que a la plaça Catalunya, hi haurà una nova sessió de la Festa Jove amb DJ Hèctor Ortega de Flaix FM.

Dilluns 27, festiu local, a les 18 h, el Parc Municipal acollirà els Jocs Gegants per a Joves amb futbolí humà, Gran Prix o bola boja; i a les 19 h, Sardanes de Festa Major amb la Cobla Vila d’Olesa, a la plaça de la Sardana.

A les 19.30 h, el pati de l’escola Mare de Deu de Montserrat acollirà un nou espectacle familiar, “Que peti la plaça”, amb la companyia Xip Xap Teatre.

Al vespre, a les 21 h es farà la tradicional cloenda de la Festa Major amb el pícnic sopar i enlairament de fanalets al costat del Llac del Parc Municipal. El regidor de Festes ha remarcat que “a banda de la zona de reserva de taules i cadires, s’habilitaran més zones lliures, en els que la gent podrà venir amb la seva taula i cadires o bé fer pícnic directament a la gespa” i que “la reserva és per les taules i fanalets, que s’aniran repartint allà mateix i fins a exhaurir existències”, ha apuntat però que aquest enlairament estarà condicionat a la situació meteorològica.

Parades d’artesania i fira d’atraccions

Durant els dies de Festa Major s'ubicaran les habituals paradetes d'artesania i articles diversos al carrer de Lluís Puigjaner, en el tram comprès entre els carrers  de República Argentina i Amadeu Paltor. Pel que fa a la fira d'atraccions de Festa Major s'ubicarà al barri de Sant Bernat, entre els carrer de Marta Mata i la carretera de la Puda. 

 Podeu consultar totes les activitats a l’Agenda del web municipal.