28/06/22

Olesa celebra una concorreguda Festa Major sense restriccions

Tot i que la pluja va fer perillar el sopar-pícnic al Llac, al final es va poder celebrar, i el públic assistent va poder acomiadar amb bengales cinc dies frenètics de festa amb múltiples activitats per a tothom.

Image
Tres noies amb Bengales fent una foto amb el mòbil

Amb el sopar pícnic al Llac Municipal Olesa va cloure aquest dilluns a la nit cinc dies intensos de Festa Major que han tret al carrer a centenars d’olesans i olesanes per participar massivament en les prop de 40 propostes que Ajuntament i entitats havien preparat enguany per celebrar la festa grossa de la vila, després de dos anys de restriccions per la pandèmia.

La Festa Major va arrencar dijous 23, revetlla de Sant Joan, amb l’arribada de la Flama del Canigó organitzada per l ‘ANC, Òmnium Cultura i CAL Olesa, que va aplegar desenes de persones a la plaça de Félix Figueras. La flama del Canigó simbolitza la unitat dels Països Catalans i arriba cada 23 de juny amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. Griselda Sanahuja, una de les integrants, va ser l’encarregada de llegir el manifest.

La flama va quedar custodiada a l’Ajuntament fins a l’encesa de la foguera de Sant Joan, al pati de la Casa de Cultura, i tot seguir va començar l’espectacle piromusical “Odissea”, al Llac Municipal.

La primera nit de Festa Major es van celebrar tres festes a tres punts del municipi per a públics diferents: Concert de Revetlla amb la Principal de la Bisbal, a la plaça de l’Oli; Revetlla Jove amb el grup Super Gang, amb un repertori de pop-rock dels anys 80 i 90 i repàs d’altres èpoques acompanyats d’un espectacle audiovisual i Nit de festa: un temps, una música amb Dj Rafa González, a la plaça de Catalunya; i el concert de Revetlla amb Sense Sal, Arc de Triomf i Rafa DJ10, al parc Municipal. Malgrat que s’organitzessin tres festes molt diferents, arreu es va comptar amb una molt bona assistència.

Divendres, segon dia de Festa Major, entre tots els actes va destacar el vermut musical amb el DJ Sense Filtres al Parc Municipal; i a la tarda, l'espectacle d'aquest any de l'esbart olesà “Balneari-22”, on el públic assistent va poder veure un resum, a través de la dansa, de l’Olesa en estat pur.  

A la nit va tenir molt d’èxit la Rua de la Llum, que va sortir de la plaça Fèlix Figueres i Aragay fins acabar a la plaça Catalunya on es va fer la Festa de la Llum. Els participants anaven guarnits per l’ocasió amb elements lluminosos i el seu enginy. La Festa de la Llum sempre té molt èxit de participació, i enguany es va incloure com a novetat la Rua de la Llum, amenitzada per grups de percussió lluminosos i elements com un espectacle de 4 cavalls gegants o humanoides de 5 metres d’alçada.

I per tancar la nit de divendres, el Concert Jove amb Alquimia Records i Livin’ Lost, Músics de Carrer, el grup Lal’Ba i el DJ Pablo.

Dissabte es va fer la Jornada de Portes Obertes al nou gimnàs municipal amb activitats dirigides com pilates i zumba. I a la tarda, el teatre La Passió va acollir l’obra "Travy",  un espectacle de clowns dirigit per Oriol Pla Solina i que va rebre Premi de la Crítica 2018. També el pati de l’escola Mare de Deu de Montserrat va acollir un altre espectacle de circ, “Kasumay”, amb la companyia Circo Los, que va omplir totes les cadires d’infants i les seves famílies.

A la nit, van destacar els concerts de Buhos i Gertrudis, a la plaça de Catalunya; i Barraques d’Olesa, que organitza Custus Ignis, el CROM, el CAU i Apàtrides, al Parc Municipal, fins a les 6 de la matinada, amb música ambient, sopar popular, i  concerts.

El diumenge de Festa Major es iniciar amb  la 43a Trobada de Gegants d’Olesa i les 11 colles convidades. Van fer una plantada i ball de gegants que també va tenir una molt bona resposta de públic. A la tarda, el popular grup infantil “El Pot Petit” amb el seu espectacle "Vull cantar i vull ballar” va omplir les butaques del Teatre de La Passió. 

A la tarda-nit els protagonistes van ser els tradicionals Tastets de la Nostra Cuina, amb música en directe de la cantautora olesana Samira Sabal. Hi van participar sis restauradors del municipi,  i els olesans i olesanes es van donar cita per sopar i passar una bona vetllada a la zona de Cal Mané. Posteriorment va enllaçar amb l’orquestra Maribel. Mentre, a la plaça Catalunya, els més joves van ballar en una nova sessió de la Festa Jove amb DJ Hèctor Ortega, de Flaix FM. 

Dilluns, festiu local, els actes es van concentrar a la tarda, amb inflables per als joves, al Parc Municipal, i l’espectacle familiar “Que peti la plaça!”, al pati de l’escola mare de Déu de Montserrat. Totes dues activitats es van haver d’aturar per la pluja.

La pluja també va fer perillar el tradicional sopar pícnic al llac, però al final es va poder celebrar. Enguany les condicions meteorològiques no van permetre enlairar fanalets pel perill d’incendi que representava. Finalment el públic assistent va poder cloure la festa amb l’emotiva encesa de bengales que van posar punt i final a cinc dies intensos de Festa Major que ha tret al carrer a centeners d’olesans i olesanes per participar massivament de totes les activitats organitzades.