16/12/22

Olesa de Montserrat celebra el Nadal amb un munt d'activitats

Olesa presenta la seva programació per les festes nadalenques d’aquest 2022 amb una agenda festiva on es destaca la Fira de Nadal, el Tió Gegant, la visita del patge Viu-Viu, les campanades a la Torre del Rellotge i la festa de Cap d’Any.

Image
Postal de Nadal i Feliç Any 2023

Olesa es prepara per Nadal després de donar el tret de sortida a les festes amb l’encesa de llums a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i la celebració del parc infantil Nadal Xics a l’Escorxador, a principis de desembre.

Aquest cap de setmana, l’esperit nadalenc tornarà a omplir el municipi amb la Fira de Nadal. L’Associació de Veïns i Veïnes del Nucli Antic i el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa proposen por al dissabte, 17 de desembre, una nova fira on es podran trobar objectes de regal, artesania, ornamentació nadalenca i productes. Amb una de les cites amb més alta demanda de paradistes, l’organització ha prioritzat la participació d’entitats del municipi i enguany la fira comptarà amb 50 paradetes de productes.

D’entre els sectors de l’artesania representats hi haurà bosses, joieria, sabons naturals, ceràmica, joguines o alimentació (embotits, formatges i productes típics nadalencs com torrons, pastes i vins i caves).

La fira es podrà visitar des de les 9.00 h fins a les 21.00 h de manera ininterrompuda. Les parades estaran ubicades, com és habitual, als carrers dels Arbres i Salvador Casas, així com a la Plaça de les Fonts i la placeta de Joan Povill. Durant tot el dia, hi haurà actuacions en directe i a la tarda, la fira comptarà, a la plaça de les Fonts, amb una visita molt especial: la Carassa sortirà a les 18.00 h acompanyada per la música de la Fanfara de l’Escola Municipal de Música.

També a la tarda, s’inaugurarà el pessebre de l’olivera amb concert de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música. Serà a les 17.00 h, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, i a les 18.30 h. s’obrirà l’exposició de Diorames i Pessebres de l’Associació de Pessebristes, a la Casa de Cultura. Als documents adjunts podeu consultar tota la ruta de pessebres.

Un altre de les activitats més esperades per a la canalla és la "Desfilada de Santa Claus". L'Associació de botiguers i comerciants d'Olesa ha organitzat una desfilada que sortirà a les 18.00 h des del barri dels Closos i recorrerà els carrers d'Olesa fins a arribar a l'escenari del Parc Municipal, a les 19.30 h. Un cop aquí, es farà l'entrega a Santa Claus del plànol dels terrats i xemeneies del municipi. Santa Claus vindrà acompanyat de la Fada dels Xumets, que recollirà els xumets dels nens i nenes que ja s'han fet grans.

Les activitats nadalenques continuaran diumenge, 18 de desembre, amb el Tió Gegant, al Parc Municipal, a les 12.00 h. Hi haurà animació infantil amb l'espectacle "Balambambú" de la companyia Pentina el Gat i molta festa per a la mainada.

El dimecres 21 de desembre, a les 19.00 h, la parròquia de Santa Maria acollirà el tradicional Concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música.

Al Nadal d'Olesa no pot faltar tampoc la representació de "Els Pastorets" que organitza el Casal d’Olesa, els dies 25 i 26 de desembre, i 6, 8 i 15 de gener, i que enguany s'inspiren en els llibres de "Tria la teva aventura".. La compra d'entrades a Entrapolis.com.

Dilluns, 26 de desembre, el patge Viu-Viu, emissari reial, estarà a la plaça de l'Oli per recollir les cartes que els nens i nenes del municipi vulguin fer arribar als Reis d'Orient.

Campanades des de la Torre del Rellotge i Festa de Cap d’Any

Dimarts, 31 de desembre, darrer dia de l’any, serà el moment en què es podrà veure l’increïble i inquietant Home dels Nassos, que tornarà a Olesa. L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l'any i que només se'l pot veure el trenta-u de desembre. Aquesta activitat anirà a càrrec de l'Associació de Gegants i Grallers i Nans d'Olesa. A partir de les 10.30 h passejarà per diferents carrers de la vila sortint de la plaça de les Fonts.

A la nit, serà la gran cita de les Campanades de traspàs de l’any 2022 a 2023. A Olesa és tradició popular participar en les Campanades de la Torre del Rellotge on es podran seguir els tocs de les campanes acompanyats de l’encesa de dotze cercles lluminosos. Només cal portar el raïm i el cava i anar amb moltes ganes de celebrar l’arribada del Nou Any. També es podran  seguir les Campanades 2023, des de casa, a través del canal de Youtube de l'Ajuntament d'OlesaPer a tots els que ho decideixen celebrar a la plaça Nova, hi haurà focs artificials i ball fins a les 02.00 h de la matinada.

I tot seguit, Festa de Cap d’Any, al pavelló municipal Sant Bernat, amb l'espectacle "Live an Loud" de FlaixBac, amb Mar Arans i Andreu Presas.  

La compra d'entrades anticipades es pot fer a la Casa de Cultura del 19 al 21 de desembre de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. El preu és 10 €. També estaran disponibles a taquilla amb un preu de 12 €.