15/10/21

Olesa se situa en nivell baix de risc de rebrot coincidint amb la fi del gruix de restriccions covid

Des d’avui es recupera l’aforament del 100% a pràcticament totes les activitats socials, econòmiques, esportives i culturals. A Olesa el risc de rebrot se situa per sota de la mitjana catalana.

Image
Entrada de l'Ajuntament amb les terrasses amb taules i cadires

Catalunya ha iniciat avui un nou pas cap a la normalitat d’abans de la pandèmia de la covid-19. La Generalitat ha donat llum verda a las desaparició de gairebé totes les restriccions contra las covid-19 decretades els darrers mesos, i es recupera l’aforament del 100 % a pràcticament totes les activitats socials, econòmiques, esportives i culturals. El que sí que es manté és la limitació del 70 % a l’oci nocturn i festivals de música, així com l’ús de la mascareta en espais interiors.

La restauració, els esports en exteriors, el comerç i la cultura recuperen el 100% de l’aforament. A bars i restaurants s'elimina la limitació i la distància mínima entre les taules, tant a l'interior com a l'exterior, així com el nombre màxim de comensals per taula. Comerços, cinemes, museus, i biblioteques poden treballar a ple rendiment. Els esdeveniments esportius a l’interior funcionaran sense superar el topall del 80 % (fins ara era del 70 %) i amb ús obligatori de mascareta.

Les universitats també recuperen la presencialitat total. Esdeveniments com fires, congressos, mercats ambulants, parcs d’atraccions, activitats lúdiques en espais tancats, activitats relacionades amb el joc i esports a l’exterior, i equipaments cívics tampoc tenen restriccions.

Podeu consultar la situació actual de les restriccions a l’apartat Informació d’interès del web municipal.

Baix nivell de risc de rebrot a Olesa

El portal Dadescovid.cat indica que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa és baix, per sota de la mitjana de Catalunya, on és moderat. La incidència acumulada els darrers 7 dies és de 16,45 casos per cada 100.000 habitants, la taxa de risc de rebrot és de 19 i la Rt de 0,38. La mitjana d’edat de les persones infectades és de 59 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’1 al 13 d’octubre es van realitzar 306 proves PCR, de les quals 4 van ser positives; i 284 tests d’antígens, dels quals 1 va resultar positiu.

Respecte als centres educatius, actualment no hi ha cap grup confinat. Quant a les residències, i segons la classificació de color de la Generalitat, cinc es troben en situació verda (cap positiu) i una taronja, en aquest cas per un positiu que hi va haver entre els residents.

Segons també indica el portal Dadescovid.cat a Olesa 18.105 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 16.028 persones la segona dosi. En total, un 82,4% de les persones de més de 12 anys (edat as partir de la qual es dispensa actualment la vacuna) ja tenen la pauta completa.

Documents relacionats