11/03/22

L'Ajuntament avança les millores que es faran a la zona esportiva del pavelló de bàsquet i el camp de futbol

Dijous es va fer el primer dels actes informatius sobre el present i futur de les zones esportives. El dia 31 de març es farà el segon acte, sobre el complex esportiu Salvador Boada.

Image
Acte informatiu de la zona esportiva nova

L’Auditori de la Casa de Cultura va acollir dijous el primer dels actes informatius organitzats per l’Ajuntament d’Olesa per explicar a la ciutadania i a les entitats esportives informacions rellevants sobre el present i futur de diferents equipaments esportius. Aquesta primera sessió es va centrar en la zona esportiva del pavelló de bàsquet i el camp de futbol municipals, i s’hi va detallar quina és la situació actual dels dos equipaments, com seran els accessos que tindran un cop finalitzada la urbanització de Cal Candi, com serà la zona d’aparcament i quines possibilitats tindran un cop estigui aprovat definitivament el nou POUM.

Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat, va destacar que “l’objectiu de la xerrada és explicar quina és la situació actual d’aquests equipaments, com els afecta la urbanització que s’està fent al costat i què els suposa l’obertura d’un seguit de carrers i també com es poden crear noves oportunitats de futur”. Per complementar la xerrada i informar la ciutadania sobre com es gestionen aquest tipus d’instal·lacions, també es van explicar quines despeses té cada equipament esportiu, quines inversions s’hi faran properament, quines es voldrien fer i quines són les seves perspectives de futur, una visió a llarg termini que és possible gràcies, va dir l’alcalde, “al nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que ha obert noves possibilitats per als equipaments esportius, i a les expectatives que es poden crear arran la urbanització de l’entorn”.

Toni Grima, cap del Departament d’Esports, va explicar les inversions i despeses de manteniment que s’han realitzat als dos equipaments des de 2016. Al pavelló de bàsquet, les inversions que s’han fet, i que sumen més de 218.413,83 €, han estat la instal·lació d’un sistema d’alarma; el polit i envernissat de la pista de joc; la substitució de la caldera de gas; la reparació de vidres; millores en el sistema d’aigua; el canvi de focus per llums led; millores en el quadre elèctric; accions de lampisteria i lluminària; la instal·lació d'un metacrilat de seguretat per al perímetre de les grades; la reforma i millora dels vestidors; la instal·lació de proteccins a les parets laterals de la pista; la reparació del marcador electrònic; la instal·lació de la nau lleugera que cobreix la pista annexa; la millora de la instal·lació d’aigua del vestidor, i la col·locació de proteccions als pilars de la nau annexa. D’altra banda, el manteniment costa anualment més de 56.000 €, la major part dels quals està destinada al servei de neteja del pavelló, que representa més de 1.767 hores anuals de feina i un cost superior als 38.000 €.

Quant al camp de futbol, les inversions que s’hi ha fet en aquests darrers sis anys han estat la instal·lació de bàculs d'enllumenat; la col·locació de xarxes de protecció del perímetre de l’espai de joc; la reforma de les graderies i els vestidors; la construcció de graons i seients a les grades; el manteniment de la gespa; la instal·lació de nous focus; la substitució de la caldera; la reparació del marcador electrònic; la substitució dels focus del camps per llums led, i la reparació de fuites del reg. Les inversions han costat 194.408,28 €, i el manteniment de l’equipament és de prop de 50.000 € anuals.

 

Properes actuacions de millora als dos equipaments

Maria Rull, cap del Departament d’Urbanisme, va detallar quines seran les properes actuacions que es faran als dos equipaments. En el cas del camp de futbol, les actuacions comportaran una inversió de 274.311,71 €. La primera consisteix en la impermeabilització, nou sistema de reg i substitució de la gespa del camp. La segona inversió serà la millora de l’accessibilitat de la grada per arribar al bar de l’equipament, ja que actualment s’hi ha d’accedir sempre per una escala estreta. Tal com va explicar Rull, “hi haurà una intervenció en una gran longitud de la grada amb l’objectiu de tenir una rampa d’accés amb una amplitud suficient perquè sigui accessible”. L’actuació ampliarà la primera grada superior, es portarà fins al límit de la reixa de recollida d’aigües i, per elevar la part central, es farà una rampa d’accés que permetrà arribar fins al bar.

              Quant al pavelló de bàsquet, s’hi preveu una inversió de 61.974,93 €, i s’hi faran obres generals de manteniment (que inclouran la renovació del paviment de la pista i la pintura de tot l’edifici); la millora de l’accessibilitat; la construcció de lavabos per a persones amb mobilitat reduïda, i el reforç de la cortina de separació d’espais a la pista annexa. D’alguna manera, es zonificarà el pavelló per facilitar l’accés del públic a la primera planta, amb lavabos adaptats, i que la planta inferior sigui per als equips. Tanmateix, Grima va apuntar que la instal·lació del nou lavabo serà en un espai estratègic perquè “es troba en vertical respecte al lavabo de la planta inferior, una ubicació que facilita les connexions”.

Maria Rull va explicar també com quedarà l’aparcament de la zona esportiva, ubicada al costat del pavelló de bàsquet, un cop finalitzi la urbanització de Cal Candi. Segons Rull, està prevista la signatura d’un conveni amb els propietaris dels terrenys de l’actual aparcament per mantenir la seva ubicació i fer les actuacions mínimes necessàries per habilitar-ne l’ús. També es preveu fer una nova zona d’aparcament en un futur, situada a 400 metres del carrer Priorat. Aquest espai esdevindrà, a més, un gran espai d’aparcament dissuasiu. Una de les propostes que també s’obren amb la urbanització de Cal Candi és la possibilitat de crear carrils bici i un espai d’aparcament de bicicletes.

 

D’altra banda, també s’enjardinarà el talús que hi haurà entre el límit de Cal Candi i l’edifici del pavelló de bàsquet. Actualment, ja s’està deixant un vial de plataforma única que travessa la urbanització de banda a banda i que, per les seves característiques, fomentarà una conducció més suau dels vehicles.

L’acte informatiu va continuar amb l’exposició d’una de les oportunitats que permetrà el nou POUM, i que és la creació, al sector urbanitzable ubicat entre la via del tren i la C-55, d’un espai de més de 22.200 m2 destinat a equipament esportiu i que, per les seves dimensions, possibilitaria la construcció d’un nou camp de futbol.

Fetes les explicacions, d’entre les persones assistents a l’acte, diferents membres d’entitats esportives que utilitzen aquests equipaments, com ara el Nou Bàsquet Olesa, el club de futbol o el club de gimnàstica Olesa, van realitzar algunes consultes referents als nous accessos als equipaments, les mesures de seguretat, les possibilitats de futur de les instal·lacions o l’aprofitament de materials i espais.

El proper acte informatiu es farà el 31 de març, a les 19 h, també a l’Auditori de la Casa de Cultura, i se centrarà en el complex esportiu Salvador Boada.

Podeu veure íntegre l'acte informatiu sobre la zona esportiva del pavelló de bàsquet i el camp de futbol al canal de YouTube de l'Ajuntament d'Olesa.