05/10/23

Engega una nova edició del programa Fem Salut, Olesa!

Ja ha començat una nova edició de les activitats ioga maternitat, txi-kung i un curs de salut emocional. A finals d’octubre és previst que comencin les caminades de dimarts i dijous per les diferents rutes del Voltem Olesa i també per l’entorn natural. 

Image
Caminades per l'entorn natural del Fem Salut, Olesa!

L'objectiu del programa Fem Salut, Olesa! és promoure la salut des d’un punt de vista comunitari amb diferents activitats entre els mesos de setembre i juny. De les activitats que es proposen, ja estan en marxa les sessions de ioga maternitat, que s’adreça a dones embarassades i/o amb nadons fins a 12 mesos amb l’objectiu de promoure el benestar, l’equilibri físic, mental i emocional. Les sessions són cada dilluns al matí i aquest curs es fan a la llar d’infants pública Taitom. La tècnica de salut pública de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Tanit Morón,  ha explicat que encara queden places i que per fer la inscripció només cal trucar al Departament de Salut pública, al 93 778 00 50 a l’extensió 4032 o a través dela plataforma Vivetix. 

Audio file

També ja ha començat el curs de salut emocional amb un gran èxit de participació.  De fet, la tècnica de Salut pública, Tanit Morón, ha destacat que el mateix dia que es van obrir les inscripcions es van omplir totes les places disponibles i que s’ha hagut de fer una llista d’espera. Des de Salut Pública s’ha avançat que n’hi haurà dues edicions més del curs de salut emocional durant aquest curs del projecte Fem Salut, Olesa! i que l’objectiu del Departament serà donar prioritat a totes les persones que ara s’han quedat a la llista d’espera. En aquest sentit, es fa una crida a que les persones que s’apuntin a aquests cursos, que són gratuïts per la ciutadania, tinguin el compromís d’assistir a totes les sessions.

Audio file

Una de les activitats amb més participació del programa Fem Salut, Olesa! són les classes de txi-kung. El txi-kung és una branca de la medicina tradicional xinesa que combina moviments lents, respiració profunda i un estat mental de relaxació. 

De fet, el txi-kung va ser l’activitat amb què va començar el programa i que s’ha consolidat any rere any amb gran assistència d’olesans i d’olesanes. Ara mateix, hi ha en marxa un grup de matí que fa les classes a l’Escorxador i s’espera que en breu s’obrirà un altre grup per poder afrontar la demanda. A més, enguany com a novetat, també s’ha obert un grup de tarda que s’ofereix al Centre Cívic Sant Bernat. 

Audio file

La tècnica de Salut Pública ha explicat que les caminades setmanals del Fem Salut, Olesa! s’espera que es puguin posar en marxa a finals d’aquest mes d’octubre. El dimarts s’ofereixen les rutes del projecte Voltem Olesa! i el dijous es proposen sortides pel medi natural de diferent dificultat pel que fa a l’exigència física. 

Audio file

L’objectiu d’aquestes sortides és socialitzar, fer activitat física i donar a conèixer les diferents rutes que hi ha tant pel nucli urbà com pel medi natural. 

L’Ajuntament d’Olesa té perfil a Wikiloc per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural. Amb aquesta aplicació mòbil, la ciutadania pot resseguir els diferents itineraris rurals i urbans, i obtenir més informació dels punts d’interès inclosos a les caminades i les característiques de cadascuna.