Es reprèn una nova edició del Projecte Teu
L’Ajuntament i els instituts d’Olesa de Montserrat han impulsat enguany una nova edició del “Projecte Teu” després de l’aturada el 2021 a causa de la pandèmia. Disset alumnes de 3r i 4t d'ESO de quatre centres educatius d'Olesa, les seves famílies i l'Ajuntament d'Olesa, han signat un conveni que ha de contribuir a millorar l'aprenentatge dels joves estudiants.
Des del seu naixement al curs 2008-2009, el projecte Teu és una experiència educativa de col·laboració entre l'Ajuntament d'Olesa, diversos centres de secundària del municipi i entitats col·laboradores olesanes, essencialment públiques. L’objectiu del Projecte és donar resposta a la diversitat de l’alumnat permetent que alguns d’ells realitzin activitats externes al centre durant una petita part del seu horari escolar.
Aquest divendres al matí a l'Auditori de la Casa de Cultura s’ha fet l’acte de signatura de convenis de l’alumnat que forma part del Projecte Teu aquest curs. Lourdes Vallès, Regidora d’Ensenyament, després de donar la benvinguda als assistents, ha destacat la implicació dels quatre centres educatius que hi participen enguany: l’Institut Creu de Saba, l’Institut Daniel Blanxart i Pedrals, l’Escola Creixen Povill Olesa i l’Escola Daina-Isard. Seguidament, ha esmentat a Esports i a la Brigada d’Obres i Serveis com els departaments de l’Ajuntament amb alumnat durant el curs 2021-22, i als centres i empreses que també col·laboren aquest curs com són l’Escola Mare de Déu de Montserrat, l’Escola Puigventós, l’Escola Ferrà i Esteva, l’Escola bressol Roda-Roda, la Perruqueria Lali, la Perruqueria Daniel Alcaraz, la Cafeteria La Lfe i l’Eurotaller REMM Guitart.
Després que el curs 2019-2020 s’hagués d’interrompre per l’esclat de la pandèmia i el confinament, i el curs passat es decidís no engegar-lo, Vallès ha recordat que el projecte Teu es reprèn enguany ja que és un projecte d’èxit que té l’objectiu de motivar l’alumnat.
Esther Nolla, directora de l’Escola Creixen Povill i en representació dels centres concertats que hi col·laboren, ha explicat en l’acte de signatura que és un projecte en el qual hi participen tots els centres d’ensenyament de secundària i que implica molts agents diferents. Per Nolla, és una oportunitat per l’alumnat que hi participa i ha animat a aprofitar-la perquè els pugui ajudar a assolir l’ESO i trobar una professió que els motivi a continuar formant-se.
A continuació, Xavier Favà, director de l’Institut Daniel Blanxart i com a representant de la direcció dels centres públics, ha destacat que el Projecte Teu és una oportunitat per conèixer de primera mà el món laboral: “Hi ha alumnat del Teu que després de formar-se s’han quedat a l’empresa. És una gran iniciativa que s’ha volgut tirar endavant malgrat la situació de la pandèmia per tots els beneficis que suposa per l’alumnat”.
Tot seguit, bona part de l’alumnat, famílies, centres de secundària , centres col·laboradors i l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, han signat el conveni de col·laboració per començar a partir de la setmana vinent el projecte Teu.
Finalment, per cloure l’acte, l’alcalde d’Olesa de Montserrat ha adreçat unes paraules a totes les persones assistents, indicant que aquest projecte suposarà una experiència motivadora per l’alumnat participant “per conèixer quin és el camí a prendre”. Riera ha remarcat també que “totes les feines són importants” i que tothom, a la seva feina, és una “peça important dins d’aquell mecanisme”. L’alcalde ha animat a l’alumnat a aprofitar l’oportunitat per aprendre i desenvolupar-se.
A l’acte de signatura del Projecte Teu ha excusat la seva absència l’inspector d’Educació dels Serveis territorials al Baix Llobregat del departament d’Educació de la Generalitat. Així mateix, per la situació de la pandèmia, no s’ha comptat amb la presència d’algun alumne, famílies i empreses que tenien previst assistir a l’acte.