17/03/21

Nova edició de la campanya Soc responsable d'identificació i esterilització dels animals de companyia

La campanya, que arriba a la seva 10a edició, està impulsada per FAADA (Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals). Permet esterilitzar i identificar els animals a preus reduïts a les veterinàries adherides.

Image
Cartell de la Associació FAADA per identificar i esterilitzar els animals amb fotografia d'un gos, un gat, una fura i un conill

Ha engegat una nova edició, la 10a, de la campanya Soc Responsable impulsada per la Fundació FAADA (Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, i a la qual s'hi adhereix, un any més, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat. La campanya fomenta l’esterilització i/o identificació d’animals de companyia a preus reduïts.

S'hi poden beneficiar totes les persones que tinguin gos, gat, conill i/o fura a qualsevol població de Catalunya. A més, a causa de la inclusió dels porcs vietnamites com a fauna invasora, les persones que tenen aquests animals han de regularitzar la seva tinença abans de l’1 de gener de 2022. Per aquesta raó ara també es pot inscriure aquest animal en la campanya d’identificació i esterilització.

Es pot consultar les veterinàries col·laboradores i les dates fins les que participen AQUÍ. D'Olesa hi participa Olesa Veterinària, ubicada al carrer Jaume de Viver, 3. Cal tenir en compte que els preus de campanya són per animals sans.

El gos, gat i/o fura ha d’estar identificat amb microxip –segons preveu el Decret 2/2008 de protecció dels animals de Catalunya–, i en cas que no ho estigui, serà requisit indispensable posar-li el microxip en la campanya.

Tota la informació la trobareu al portal socresponsable.org

Per què identificar?

  • És obligatori per llei
  • Trobaràs el teu animal més fàcilment si es perd

Per què esterilitzar?

  • Estalviaràs molèsties i diners en el futur
  • Milloraràs la salut de l’animal
  • Col.labores amb el control de la natalitat
  • Disminueixen els abandonaments
  • Disiminueix la despesa pública en gestió d’abandonaments