17/10/21

Memorial en record i homenatge a l'estimat arquer i exregidor olesà Josep Lluís Amador

El Club tir Arc Olesa, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha organitzat el campionat memorial que ha comptat amb una àmplia participació d'arquers d'arreu. La jornada ha finalitzat amb un enlairament de globus.

Image
Enlairament de globus de colors al camp de tir arc Olesa

Amb un enlairament de globus de colors ha finalitzat aquest migdia el Memorial Josep Lluís Amador organitzat pel Club Tir Arc Olesa amb la col·laboració de l'ajuntament, en honor i record a l'estimat arquer olesà, que va morir el juliol de 2019 deixant un empremta inesborrable no només en el seu club sinó també en l'esport i l'associacionisme d'Olesa.

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, i el regidor d'Esports, Domènec Paloma, han acompanyat la presidenta del Tir Arc Olesa, Gemma Cases, la família de Josep Lluís Amador i desenes de persones en l'acte simbòlic que ha clos una jornada esportiva que ha gaudit d'una gran participació i ha omplert el camp de tir Agustí Valls d'arquers d'arreu.

Miquel Riera i Domènec Paloma han recordat el ferm compromís d'Amador amb l'esport local i el Club Tir Arc Olesa, i com la seva insistència va fer possible la construcció de la galeria de tir que hi ha al camp Agustí Valls. Aquest compromís també el va dur a ser regidor a l'Ajuntament d’Olesa durant el mandat 2003-2007.

Gemma Cases ha remarcat que l'homenatge de la jornada d'aquest diumenge no ha estat només per a Josep Lluís Amador, sinó també per a tota la seva família, i ha assegurat que "no sé vosaltres però jo l'he sentit amb nosaltres tota l'estona. Els que avui som aquí és perquè en algun moment tu vas formar part de les nostres vides".

Un destacat esportista molt estimat a Olesa

Nascut a Sarroca de Bellera (1949, Lleida), Amador sempre serà recordat per la seva vinculació a l'associacionisme local i per ser un reconegut esportista. Josep Lluís Amador ha estat un dels esportistes amb un palmarès més importants no només d'Olesa sinó també de la comarca i vinculat amb el tir amb arc, esport en el qual va aconseguir proclamar-se campió d'Espanya en cinc ocasions (1994, 1995, 1997, 1998 i 1999) i amb el qual va participar als Jocs Paralímpics d'Atlanta (EE.UU) el 1996, on va aconseguir la sisena posició en la classificació. Amador també va disputar el campionat del món de Londres el 1997, va ser subcampió del món per equips i 8è en individual a Nova Zelanda el 1999, i dos cops es va proclamar campió d'Europa de Sala a Bèlgica els anys 1996 i 1999. També va treballar per l'esport per a persones amb discapacitat física i va arribar a ser president de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Física entre el 2008 i el 2011.

A Olesa, Amador va ser el fundador del Tir amb Arc Olesa i el 2017 la galeria de tir amb arc es va batejar amb el seu nom com a mostra de reconeixement per la seva tasca i implicació amb el club, però també perquè va ser la persona que va lluitar i va insistir perquè aquesta sala fos una realitat. Íntegre, sempre disposat a ajudar a tothom, pacient, alegre i generós, i amb un caràcter entranyable que ha fet que el seu record es mantingui ben viu a Olesa, com ha demostrat el campionat memorial celebrat aquest diumenge.