06/07/20

L'Escola Municipal d'Arts i Oficis obre el període de matriculació per al curs 2020-2021

El període de matrícula va començar el 29 de juny i s'allargarà fins el 23 de setembre. L'escola d'Arts i Oficis continuarà amb l'oferta habitual d'idiomes, humanitats, cuina i artesania, art i artesania i TIC. Les principals novetats són la incorporació d'un curs de fotografia i de noves tecnologies.

Image
L'Escola Municipal d'Arts i Oficis obre el període de matriculació per al curs 2020-2021

 

L’escola d’Arts i Oficis d'Olesa de Montserrat mantindrà el període de matriculació per al proper curs 2020-2021 fins el 23 de setembre. La directora de l'Escola d'Arts i Oficis, Mercè Segura, ha destacat que el centre de cara al curs vinent manté l'estructura de sis branques formatives: idiomes, art i artesanies, cuina i pastisseria, humanitats, TIC i empresa. Segura ha explicat que pel curs vinent l'escola ja s'està preparant per afrontar les classes amb les mesures de seguretat que caldrà implementar amb la COVID-19 i ha assegurat que "serà obligatori l'ús de mascareta per accedir al centre, es faran neteges més intensives de les aules i s'evitarà l’acumulació de gent a les instal·lacions mitjançant la modificació dels horaris i que, tot i que no es faran desdoblaments de grups sí que s'aplicarà una limitació del nombre d'alumnat a les aules".

Per fer la matrícula per al curs vinent, cal adreçar-se a la pàgina web de la Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis i omplir el formulari. Davant de qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a secretaria@artsioficis.cat o trucar al 93 778 13 41 en horari de tarda, de 17h a 21h. 

Mercè Segura, directora de l’Escola d’Arts i Oficis, destaca que cada any compten amb aproximadament uns 600 alumnes i que la majoria es concentren en els cursos d'idiomes d'anglès, alemany, francès i italià. En el cas de l'anglès, hi ha ensenyament per a infants de 6 a 11 anys, junior per alumnat d'ESO i d'adults de tots els nivells des d'iniciació fins a altes certificacions. També hi ha l'opció de demanar classes individuals on el docent adapta les classes per tal d'aconseguir els objectius proposats. L'ensenyament de francès que ofereix Arts i oficis és per a adults amb l'objectiu de parlar i comprendre l'idioma així com la possibilitat de fer classes individuals. Pel que fa a les classes d'italià, s'ofereixen classes per adults i de conversa. D'alemany es pot escollir entre classes per adults dels nivells A1 i A2, conversa i també classes individuals. 

Pel que fa a la branca d'arts i artesanies, la directora de l'escola d'Arts i Oficis ha afirmat que en els darrers cursos es va incrementant el nombre de participants i hi ha propostes com la de pintura, dibuix, joieria o restauració que "estan molt consolidats". Mercè Segura ha destacat que un dels èxits de l'any passat va ser el curs que va començar de costura bàsica. Pel que fa a les diferents opcions, s'ofereixen el taller "Experimentem" per a infants de 4 a 6 anys, el taller "Expressem" per a nens i nenes de 7 a 9 anys i el taller "Creem" per edats compreses entre els 10 i 12 anys. També hi ha classes de pintura infantil a partir dels 6 anys i fins el 12. A partir dels 15 anys, ja es pot accedir al taller de dibuix artístic i a partir dels 13 al curs de pintura. Com cada any, s'ofereixen els tallers de joieria, restauració del moble, restauració decorativa creativa i art tèxtil-patchword i costura bàscia. Una de les novetats del curs vinent serà un curs de fotografia que es pot fer a partir dels 15 anys. 

En l'àmbit de la cuina i la pastisseria, Mercè Segura ha subratllat que l'escola fa anys que ofereix cursos mensuals i espececífics de tres o quatre sessions sobre arrossos i risottos, cuinar l'ànec, cuina de Nadal, cuinar amb ous, cuina vegetariana, la cuina del bacallà, fresc per menjar cru, cuina per a convidats i cuina infantil anual. 

La directora d'Artis i Oficis també destaca que fa dos anys van iniciar la formanció en Humanitats i que Segura espera "desenvolupar en un futur". De moment, va començar amb la filosofia que s'ha desenvolupat a través d'un grup compacte on es repassa la història de la filosofia començant pels antics filòsofs i amb l'objectiu de donar estratègies per pensar, debatre sobre el pensament i la seva evolució. Enguany, un curs més, continuarà amb els mateixos objectius.

Una altra de les branques és l'ensenyament TIC, és a dir, de noves tecnologies de la informació. Mercè Segura ha recordat que s'ofereix aprenentatge d'informàtica bàsica, la preparació pel certificat ACTIC 1 i ACTIC 2, excel intermed i wordpress (pàgina web). Per al curs vinent s'incorporen un curs de Linux i un altre de Python (llenguatge de programació molt popular entre desenvolupadors d'aplicacions i analistes de dades). 

Finalment, l’Escola d’Arts i Oficis estén la seva oferta de formació a les empreses amb un programa de seminaris amb els temes claus de l’agenda empresarial amb experts de referència en el panorama de la formació empresarial a Catalunya. Es tracta d’un programa dirigit a tot tipus d’empreses i amb un contingut no només teòric i que abraça temes tan diferents com big data, ciberseguretat, màrqueting digital, gestió de persones, comunicació empresarial o estràtegia.