31/12/20

L'Ajuntament fa una crida a la màxima prudencia davant l’augment constant del número de positius i d’ingressos a hospital per la covid-19

A Olesa hi ha 93 persones positives, segons dades del CAP i 4 persones ingressades a l’ hospital Comarcal. Entre el 21 i el 29 de desembre, el CAP ha fet 998 proves de covid-19 (entre PCR i test antigènics) de les quals 93 han resultat positives. L’Ajuntament d’Olesa fa una crida a extremar les mesures de protecció contra la covid-19 davant les celebracions familiars de Cap Any i Any Nou.

Image
Gràfic incidènciaCovid-19 30-12-2020

Les dades del portal dadescovid.cat indiquen que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat del 21 al 27 de desembre se situa en un índex de 303 (lleugerament per sota de la mitjana de Catalunya que és de 324) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 1,39. El percentatge de PCR positives és de 4,07%, i la mitjana d’edat de les persones infectades ha baixat a l’edat de 34 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP, a data del 29 de desembre, a Olesa hi ha un total de 93 persones positives que representa el 0,4% de la població. Del 21 al 29 de desembre, el CAP va realitzar 476 PCR, de les quals 58 van ser positives; i 522 test d’antígents (que són procediments molt més ràpids). D’aquests, 35 van resultar ser positius. Des que el CAP va assumir la realització de les proves PCR, l’11 de maig, el centre ha realitzat un total de 6.755 PCR, i des del dia 2 de novembre, 1.262 tests d’antígents.

Des de l’Hospital comarcal de Martorell han informat a l’Ajuntament que a data del dia 30 de desembre hi ha 4 persones ingressades, cap d’elles a l’UCI.

Pel que fa a les residències d'Olesa, i segons la classificació que fa amb codi de color la Generalitat de Catalunya, totes les que tenim al municipi són verdes, és a dir, que no tenen cap cas positiu. Es confirma que la data per iniciar la vacunació passa a ser el dia 5 de gener.

Extremar les precaucions en dates de celebracions familiars

Des de la regidoria de Salut, Ada Agut, vol remarcar que “la majoria de positius es concentren en nuclis familiars amplis i que estan localitzats i en seguiment. Tot i així, la tendència a l’alça es consolida i la velocitat amb la  que augmenten els contagis es molt preocupant. Cal  extremar les precaucions reduint al mínim els desplaçaments i les interaccions socials, per tal de protegir-nos i protegir a les persones més vulnerables”.

Davant l’augment del risc de contagi i de la velocitat de transmissió i en dates de celebracions familiars com la nit de Cap d’Any i el dinar d’Any Nou des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania perquè extremi al màxim totes les mesures de protecció i eviti els contactes socials innecessaris alhora que s’agraeix tot l’esforç que han fet fins ara els olesans i olesanes.

La prevenció és important sempre, i sobretot en dates assenyalades com la nit de Cap d'Any i el Dia de Reis. Evitem al màxim les trobades socials, relacionem-nos amb la bombolla de convivència, reduïm la mobilitat, ventilem sovint els espais tancats i evitem aglomeracions.

Consulteu les mesures per a la contenció de casos aplicables fins a l’11 de gener a tot Catalunya de canalsalut/gencat.cat

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya les podeu consultar al portal web dadescovid.cat