28/05/20

L'Ajuntament amplia l'espai per a vianants al passeig del Progrés i un tram de Francesc Macià

A partir d’aquest dissabte s’inicien els treballs per a la reordenació del trànsit al Passeig del Progrés, on només es podrà aparcar al cantó esquerra del carrer en el sentit de la circulació. D’altra banda, a partir de l’1 de juny es reactivarà la zona blava al municipi.

Image
L'Ajuntament amplia l'espai per a vianants al passeig del Progrés i un tram de Francesc Macià

 

Seguint amb la dinàmica d’ampliació dels espais per a vianants a diferents carrers del municipi, l’Ajuntament d’Olesa iniciarà aquest dissabte els treballs per a la reordenació del trànsit al Passeig del Progrés, entre l’avinguda Francesc Macià i el carrer Cebrià Montserrat, que permetrà ampliar també  l’espai destinat als vianants. Com en els altres punts del municipi on també s’ha fet aquesta actuació, l’objectiu és ampliar la zona de passeig i que les voreres permetin mantenir els dos metres de distància entre grups familiars. En aquest cas, però, l’habilitació d’aquest nou carrils per a vianants comportarà la reordenació de l’espai d’aparcament i de circulació del carrer, un dels eixos viaris de sortida del municipi i amb una important presència de comerç.

Actualment, el Passeig del Progrés té un únic sentit de la circulació, de baixada, i permet l’aparcament als dos costats. Aquests aparcaments són de zona blava en el tram comprès entre l’avinguda Francesc Macià i el carrer Colom.

Amb la nova actuació, l’espai d’aparcament del cantó dret s’elimina, amb l’objectiu de poder crear, al cantó esquerra, una zona de pas per a vianants d’1,6 metres d’amplada, just al costat de la vorera. Aquest carrils de passeig es perllongarà per tot el passeig del progrés, i inclourà també l’ampliació dels passos de vianants, per tal que una persona pugui recórrer el carrer a peu per aquest pas sense necessitat de pujar a la vorera. La separació entre aquest espai de passeig i l’espai per a la circulació de vehicles no es farà amb pilones, com s’ha fet a altres carrers, sinó amb l’espai d’aparcament, que quedarà en aquest cantó esquerra del carrer.

 

Imatge eliminada.

 

Per tant, la circulació de vehicles es trasllada al cantó dret del vial, i passa a ser més ample del que era, de 3,3 metres, per facilitar el pas dels autobusos. Per evitar que l’arbrat entorpeixi el pas dels vehicles, sobretot dels busos, els darrers dies es van realitzar treballs de poda dels arbres.

 

Imatge eliminada.

 

Amb l’eliminació dels aparcaments del cantó dret del carrer, es fa una reordenació de les places de zona blava, ja que les que es perden al primer tram del Passeig del Progrés es traslladaran al tram del mateix carrer comprès entre el carrers Colom i Metge Carreras, i també al mateix al carrer Colom, entre Passeig del Progrés i la Rambla Catalunya.

És previst que els treballs comencin aquest dissabte i es perllonguin fins el dimecres 3 de juny. Com que dissabte s’hauran de fer obres de fressat de la calçada, el carrer restarà tallat al trànsit durant tot el dia, tot i que es permetrà el pas dels autobusos. Diumenge es restablirà el trànsit.

Ampliació de l’espai de vorera a l’avinguda Francesc Macià

Un cop finalitzin els treballs al passeig del progrés, començarà la senyalització de l’ampliació de l’espai de vorera a un tram de l’avinguda Francesc Macià, comprès entre el pas de vianants de la Rambla Catalunya i el carrer de Jacint Verdaguer. L’ampliació de la vorera feta amb la reforma de l’avinguda Francesc Macià va finalitzar just passat el pas de vianants, on hi ha una parada de bus. El que es farà serà ampliar l’espai de parada de bus i aprofitar l’ampli de la parada per habilitar una zona de pas de vianants (d’uns 3 metres) fins a la cantonada amb Jacint Verdaguer.

Aquestes actuacions d’ampliació de l’espai per a vianants se sumen a les ja realitzades a altres carrers del municipi. Fins ara ja s’havia fet al tram superior de la plaça de Catalunya, entre el passeig del Progrés i el carrer d’Alfons Sala, i a dos trams del carrer de Lluís Puigjaner, entre Alfons Sala i Mallorca i entre Mallorca i República Argentina.

Es reactiva la zona blava a partir de l’1 de juny

La zona blava d’Olesa de Montserrat es tornarà a activar aquest proper dilluns, 1 de juny, ara que s’ha avançat en el procés de desescalada i l’activitat comercial a Olesa està recuperant la normalitat. Amb l’inici de la Fase 1 hi ha hagut un augment de la mobilitat dins el municipi, associat a la reactivació de l’activitat a la majoria de comerços, i això ha generat la necessitat de garantir la rotació de vehicles a les zones d’estacionament. Precisament, entre les accions de l’Ajuntament d’Olesa per afavorir el comerç local hi ha una dotació important per a l’associació de Comerciants, per a vals gratuïts d’estacionament a la zona blava dels clients dels comerços associats.

Per garantir la seguretat de les persones usuàries de la zona blava, l’empresa gestora de  la zona blava desinfectarà diàriament, diversos cops, els parquímetres. De tota manera, i per a una major seguretat, s’aconsella a la ciutadania que s’utilitzi l’aplicació de la zona blava Easy Park, que es pot descarregar gratuïtament a les plataformes d’aplicacions.

Va ser a mitjans del mes de març, just amb l’esclat de l’alerta sanitària, quan l’ajuntament d’Olesa va fer gratuïta la zona blava per afavorir que tant la ciutadania com el personal del servei es quedés a casa i, així, aturar l’expansió del coronavirus.