29/09/22

La Policia Local celebra la diada de Sant Miquel amb el lliurament de reconeixements

L’acte institucional del Dia de la Policia Local d’Olesa ha tingut lloc aquest matí a l’auditori de la Casa de Cultura, amb la presència d’una trentena d’agents de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i el regidor de Seguretat Ciutadana i alcalde accidental, Jordi Martínez. Diferents agents han rebut distincions per les actuacions més destacades que han dut a terme el darrer any.

Image
Xec de la recaptació de la campanya "Respir"

La Policia Local d’Olesa ha commemorat avui la diada del patró de la Policia Local, Sant Miquel, amb un acte de reconeixement a l’auditori de la Casa de Cultura, amb la presència de la major part del cos local, així com membres de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i de la Unitat de senyalització viària. Durant l’acte, presidit pel regidor de Seguretat Ciutadana i alcalde accidental, Jordi Martínez, s’ha fet un reconeixement als i les agents que han protagonitzat actuacions policials destacades als darrers mesos.

L’acte ha començat amb la formació de la plantilla i tot seguit han tingut lloc els parlaments institucionals i el lliurament de reconeixements i distincions. Isaac Aymerich, cap en funcions de la Policia Local de l’Ajuntament d’Olesa, ha felicitat la feina dels agents i ha recordat la importància de la funció de la Policia Local com a servei públic ja que sense “seguretat no hi ha llibertat”, ha dit. També ha destacat com ha evolucionat el concepte de seguretat en els darrers anys, obrint grans reptes de futur com “l’erradicació de la violència masclista, dels delictes d’odi i de les discriminacions per raons de sexe o de gènere, la ciberdelinqüència i la seguretat econòmica”.

Al seu torn, el regidor de Seguretat Ciutadana i alcalde accidental, Jordi Martínez, ha volgut agrair la tasca duta a terme pel cos de policia amb “el més sentit dels reconeixements”, ha dit, “amb una Policia Local que ratlla l’excel·lència”. El regidor de Seguretat Ciutadana ha destacat el servei de proximitat que desenvolupa la Policia Local d’Olesa, especialment en alguns casos on, gràcies a la seva intervenció, han salvat la vida de ciutadans.

Tot seguit, s'ha fet el lliurament de reconeixements als agents per accions destacades dutes a terme al municipi. Han estat un total de 13 agents felicitats per la seva tasca de servei de la ciutadania durant el darrer any, agents que han intervingut en actuacions de seguretat ciutadana, d’investigació i coordinació entre les diferents unitats policials i, fins i tot, que han realitzat accions de suport vital a diversos ciutadans.

També s’ha fet un reconeixement a la trajectòria de la Policia Local d’Olesa, destacant un conjunt d’accions mantingudes en el temps i que són fruit de la implicació, la responsabilitat i l’alt grau de professionalitat dels efectius i que han servit per a millorar la imatge del cos i han generat sinèrgies positives en l’entorn de treball. Tot seguit, s’ha fet el lliurament d’un obsequi a l’agent que ha estat pare aquest darrer any.

Reconeixement a la col·laboració de la Policia Local d’Olesa a la campanya “Respir”

L’acte ha clos amb el reconeixement a la implicació de la Policia Local d’Olesa a la campanya “Respir”. En aquest projecte solidari hi han participat diferents serveis de les Àrees Bàsiques Policials i les Policies Locals, inclosa la d’Olesa de Montserrat. En el marc d’aquesta campanya, la Policia Local d’Olesa de Montserrat ha venut un total de 241 lots solidaris, i ha aconseguit una recaptació total per al projecte de 3.615 €.

La campanya “Respir” ha consistit en la venda de bosses multifuncionals i llibretes folrades amb tela, elaborades per les mares dels usuaris de l’Escola d’Educació Especial Municipal Virolai de Cornellà. La recaptació recollida en aquesta campanya es destinarà a les entitats Xarxa Solidària Ciutadana Cornellà “Tots som de cor” i al Centre de Salut Mental (xarxa de salut mental de la Fundació Sant Joan de Déu).

L’objectiu és crear un centre de “Respir” per a les famílies i usuaris de l’Escola d’Educació Especial Municipal Virolai, un centre obert a persones de tot el Baix Llobregat. Els usuaris d’aquest centre són menors amb diversitat funcional i amb una tipologia variada de discapacitats com autisme, Asperger i paraplegies diverses, entre d’altres.

Els serveis que donarà el centre de ”Respir” seran en horari extraescolar i de cap de setmana, per tal de promoure el descans de les famílies d’aquests infants i la seva integració en activitats lúdiques.