20/03/22

La Passió d’Olesa estrena la temporada amb un espectacle renovat i dinàmic

Ja ha arrencat una nova temporada de la Passió d’Olesa. Després de dos anys de canvis i adaptacions per la pandèmia, la primera mostra d’aquest 2022 ha demostrat ser un espectacle renovat. Els prop de set-cents assistents a l’estrena, entre ells l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota, han gaudit d’una obra que ha recuperat les escenes de masses.

La primera representació de La Passió del 2022 ha deixat un espectacle que passa a estructurar-se en dos actes i un sol descans, sinònim d’una reducció de la durada de l’obra i del nombre d’escenes. Les més de tres hores i mitja d’espectacle habituals s’han convertit en poc més de dues hores amb un primer acte des del principi de la vida pública de Jesús fins al Sant Sopar, i un segon que engloba des de Jesús a l’hort de Getsemaní fins al final.

El que s’ha pogut veure avui a La Passió d’Olesa és un espectacle evolucionat. L’obra manté els textos originals de Joan Povill, així com l’escenografia i la música, però amb un ordre i una dramatúrgia diferent. La història en essència és la de sempre, però amb un format de plantejament, nus i desenllaç on es detecta ràpidament el paper dels personatges.

Audio file

 

El ritme de la representació és dinàmic, potenciant la part més visual i artística, deixant enrere l’espectacle lineal que s’havia concebut fins ara. L’obra d’enguany presenta salts temporals, l’equip directiu ha optat per jugar amb l’efecte del flashback, i això suposa una gran complexitat tècnica pel que fa a muntatge. Tot i muntar-se en només sis minuts, el públic ha pogut veure una ‘Entrada a Jerusalem’ més complexa i amb més escenografia.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat el retorn de les escenes de masses. A l’estrena s’ha arribat a les tres-centes persones a dalt de l’escenari representant el poble. En aquesta nova versió de La Passió el poble surt en més escenes que anteriorment, sent especialment rellevant durant la part inicial de l’obra. Pere Quer, president de La Passió, ha destacat que l’estrena “ha estat un èxit, tenim un espectacle renovat que ha demostrat tenir l’agilitat i emotivitat que perseguíem”. La bona acollida per part del públic ha estat clara, amb part de la platea aplaudint dempeus al final de la representació.

Audio file

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha assegurat que l’obra “és emocionant des de l’inici, amb una narrativa moderna i trepidant que requereix una gran complexitat tècnica i interpretativa”. Pel regidor de Cultura, Xavier Rota, “els canvis plantejats suposen una revolució en la història de La Passió i s'aprofita la grandiositat del teatre i els decorats a nivell escenogràfic”. També han estat presents al teatre el director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Andreu Felip, i la directora del Consell de la Cultura i de les Arts, Sílvia Muñoz. Després de la representació les autoritats han signat el llibre d’honor de La Passió.

Audio file

Passió fins al maig

La d’avui ha estat la primera de les set representacions previstes per a la temporada 2022. Les següents representacions de la Passió d’Olesa seran el 26 de març; 3, 9, 15 i 24 d’abril; i finalment l’1 de maig. Com ja va passar l’any passat, la funció també es podrà seguir en directe via streaming en tres de les set cites que seran les que es presentin en el marc de la Setmana Santa, coincidint amb el màxim punt d’interès.

La segona representació de La Passió serà el pròxim dissabte a les 18 h. Les entrades per a l’espectacle es poden adquirir a la secretaria de La Passió o des del web www.lapassio.cat, on també es pot adquirir l’accés per a l’emissió via streaming de l’espectacle.