03/03/09

La Oficina del nucli antic d´Olesa obrirà properament les seves portes

L'Oficina del Nucli Antic d'Olesa obrirà properament les seves portes. Està previst que ho faci en el termini aproximat de dues setmanes ja que actualment s'ultimen unes obres annexes que impedeixen l'accés a l'oficina. Recordin que l'Oficina del Nucli Antic s'ubica a la planta soterrani de la Casa de Cultura.

El projecte d'intervenció Integral al Nucli Antic d'Olesa, que preveu la inversió d'uns 8 milions d'euros, ja fa mesos que està en marxa. Una de les primeres actuacions que recull el mateix projecte és la necessitat de crear una Oficina del Nucli Antic, en la que els ciutadans del municipi es puguin dirigir per informar-se del projecte, resoldre els seus dubtes o, fins i tot, aportar suggeriments sobre alguna de les intervencions previstes al llarg d'aquests propers 4 anys. Una Oficina que properament obrirà les seves portes a la planta sotàn de la Casa de Cultura.

Maica Ribas, responsable del projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic ha explicat a Olesa Ràdio quin servei oferirà l'Oficina als ciutadans d'Olesa; està previst que en pocs dies es faci el trasllat a l'Oficina. I per tant, que en un període aproximat de dues o tres setmanes, els olesans i olesanes que tinguin qualsevol dubte, suggeriment o aclariment sobre el projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, puguin adreçar-s'hi.

Pendents doncs d'aquest trasllat, més o menys imminent, els ciutadans d'Olesa poden ara fer les seves consultes als responsables de l'Oficina del Nucli Antic, dirigint-se a la tercera planta de l'Ajuntament d'Olesa.

L'Oficina del Nuci Antic tindrà com a personal, una administrativa, una arquitecta tècnica i un agent d'ocupació i desenvolupament local, per tal de respondre qualsevol de les preguntes relacionades amb intervencions previstes al barri al llarg dels propers 4 anys.

De moment, les consultes se centren al voltant de les possibilitats dels veïns d'acollir-se a les ajudes per a la rehabilitació de les finques, ja sigui en façanes o cobertes. Maica Ribas, ha destacat però que hi han novetats al respecte, ja que encara no es poden començar a tramitar els ajuts perquè s'està pendent de que la Diputació de Barcelona faciliti les bases específiques i tècniques sobre les característiques de les façanes i cobertes.

Malgrat que ara per ara no es poden començar a tramitar aquests ajuts, si que es preveu que a partir del maig-juny sigui possible. Tot i això, han de saber que es poden acollir a aquestes ajudes de rehabilitació tots els veïns del Casc Antic afectats per l'àmbit d'actuació de la llei de barris, i que ho podran fer des del maig-juny, i fins l'any 2012. Serà però l'estudi de la Diputació de Barcelona, qui determini l'abast dels ajuts.

La responsable del projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic ha destacat però, que l'Oficina no és únicament un espai ideat per resoldre dubtes, sinó que també un espai on es puguin recollir idees o suggeriments.

De fet, a banda de poder dirigir-se a l'Oficina de forma presencial també es podrà fer a través d'una pàgina web que està en procés de creació.

Els suggeriments i/o idees no poden en cap cas alterar el conjunt d'actuacions previstes però si que poden servir, per exemple, a ajudar a dissenyar la part superior de la Riera de Can Carreras.

Així doncs, al marge de les aportacions, queixes o suggeriments que puguin aportar a través de la pàgina web amb la que encara es treballa. L'horari previst d'obertura de l'Oficina del Nucli Antic, ubicada al soterrani de la Casa de Cultura, és els dimarts i dijous, al matí, i també els dijous, en horari de tarda.

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk  

Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.