23/06/22

L'Ajuntament suspèn l'enlairament de fanalets de cloenda de Festa Major

Per a la festa final es manté el sopar popular al Parc Municipal. Les restriccions de la Generalitat pel que fa al dispositiu per a la revetlla de Sant Joan no afecten l’espectacle piromusical “Odissea” previst per a avui a les 23.30 h.

Image
Llac amb taules plenes per al sopar de festa final

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha suspès l’enlairament de fanalets previst per a la cloenda de la Festa Major 2022, el proper dia 27 de juny, arran que el Departament d’Interior de la Generalitat hagi prohibit els fanalets voladors a tot Catalunya. Per a la cloenda de la Festa Major es manté el sopar popular al Parc Municipal. Ara bé, per fer ben bonica la trobada, l'Ajuntament us demana que, igualment, porteu encenedor. 

Les restriccions de la Generalitat pel que fa al dispositiu per a la revetlla de Sant Joan no afecten l’espectacle piromusical “Odissea” previst per a avui a les 23.30 h, ja que Olesa de Montserrat no es troba en el nivell 3  del Pla Alfa, té l'autorització de la delegació del Govern i l'activitat es realitza a més de 500 metres de la zona forestal.

Revetlla segura

A més d'aquesta mesura addicional, des del Departament d'Interior s'han recordat les restriccions habituals, com ara la prohibició d'ús de pirotècnia o qualsevol element de foc a menys de 500 metres de zona forestal. Per tant, la prohibició afecta principalment la zona nord del municipi, és a dir, els barris de Sant Bernat, Les Planes, Nucli Antic, Collet de Sant Joan, la Balconada, Poble Sec i totes les urbanitzacions (Ribes Blaves, Oasis, Mas de les Aigües, Les Llumbreres).

Què heu de fer per tenir una revetlla segura?

  • No llanceu petards ni coets que puguin arribar a zona amb arbres o de vegetació. Fins al 15 d'octubre no es pot fer cap activitat relacionada amb el foc a menys de 500 metres de zona forestal.
  •  No manipuleu articles pirotècnics des de balcons i finestres ni els adreceu mai contra ningú.
  • Si veieu foc o fum truqueu de seguida al 112.