L'Ajuntament contracta sis monitors i monitores per a reforç escolar als centres de primària i secundària

Amb aquests tallers de suport en horari extraescolar es pretèn ajudar l’alumnat que ho necessiti a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, incidir en les matèries de major dificultat i col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques en finalitzar l'etapa educativa.

Image
Nena fent reforç escolar

L'Ajuntament d'Olesa realitza als centres de primària i secundària del municipi els Tallers d'Estudi Assistit (TEA) per ajudar l’alumnat que presenti necessitats vinculades a l'aprenentatge a adquirir hàbits i tècniques d’estudi. Per a fer-ho possible, ha contractat sis monitors i monitores de reforç escolar i activitats educatives i de lleure.

Aquest projecte de suport a l’escolarització s’ofereix en hores no lectives de reforç educatiu a l’alumnat de primària i secundària que presenti necessitats vinculades a l’aprenentatge i que, a més a més, tingui dificultats d’acompanyament a les tasques escolars dins el nucli familiar. 

El taller d’estudi es formula com una activitat de suport a la tasca escolar, fora de l’horari lectiu i en coordinació amb les escoles, orientat a afavorir els hàbits d’organització, estudi i planificació de la tasca dels alumnes. Al llarg de les sessions, els monitors/res encarregats del taller orienten els alumnes com estudiar o fer els deures, resolen dubtes que els puguin plantejar, etc, amb l’objectiu d’afavorir l’èxit escolar, potenciant la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat.

Aquesta acció educativa té com a objectiu ajudar l’alumnat desfavorit a adquirir hàbits i tècniques d’estudi, afavorir una actitud positiva vers l’aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències i promoure l´ús de la llengua catalana com a instrument d’aprenentatge i de cohesió social. Alhora que també augmenta les expectatives d’èxit de l’alumnat, ajudant-los a resoldre dubtes de les tasques escolars, promoure l’ús de les tècniques d’estudi, estimular al màxim l’àmbit de l’expressió i la comprensió oral i escrita en llengua catalana, incidir en les matèries de major dificultat i adquirir i consolidar els hàbits i la cultura d’estudi.

Participació de tots els centres de primària i secundària

Aquest és el quart any consecutiu que es realitzat el TEA a Olesa (es va iniciar el curs 2018-2019) i forma part de la Xarxa Socioeducativa d'Infància i Adolescència-Pla Educatiu d'Entorn. Hi participen tots els centres públics d’Educació Primària i Secundària del municipi: l'escola Mare de Déu de Montserrat, Josep Ferrà i Esteva, Sant Bernat, Puigventós i els instituts Daniel Blanxart i Pedrals i Creu de Saba. Com a novetat, enguany també s’ofereix als centres concertats de primària com les Escolàpies Olesa, Escola Povill i l'Escola Daina Isard.

El projecte és un treball en xarxa que compta amb la implicació dels diferents agents participants en l’activitat i coordinació entre ells (equip i professorat del centre, referents del centre, Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, tècniques de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència – Pla Educatiu d’Entorn, coordinadora LIC, monitors/es...). En cada centre hi ha un/a referent del projecte.

El curs passat (2020-2021), el TEA  van atendre a un total de 108 infants i joves (d’Educació Primària i Secundària) i enguany també es va realitzar per primer cop el TEA a l'estiu (durant un mes) i va tenir molt bona acollida.