L'Ajuntament contracta sis monitors i monitores per a reforç escolar als centres de primària i secundària

Amb aquests tallers de suport en horari extraescolar es pretèn ajudar l’alumnat que ho necessiti a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, incidir en les matèries de major dificultat i col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques en finalitzar l'etapa educativa.

Image
Nena fent reforç escolar

L'Ajuntament d'Olesa realitza als centres de primària i secundària del municipi els Tallers d'Estudi Assistit (TEA) per ajudar l’alumnat que presenti necessitats vinculades a l'aprenentatge a adquirir hàbits i tècniques d’estudi. Per a fer-ho possible, ha contractat sis monitors i monitores de reforç escolar i activitats educatives i de lleure.

Aquest projecte de suport a l’escolarització s’ofereix en hores no lectives de reforç educatiu a l’alumnat de primària i secundària que presenti necessitats vinculades a l’aprenentatge i que, a més a més, tingui dificultats d’acompanyament a les tasques escolars dins el nucli familiar. 

El taller d’estudi es formula com una activitat de suport a la tasca escolar, fora de l’horari lectiu i en coordinació amb les escoles, orientat a afavorir els hàbits d’organització, estudi i planificació de la tasca dels alumnes. Al llarg de les sessions, els monitors/res encarregats del taller orienten els alumnes com estudiar o fer els deures, resolen dubtes que els puguin plantejar, etc, amb l’objectiu d’afavorir l’èxit escolar, potenciant la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat.

Aquesta acció educativa té com a objectiu ajudar l’alumnat desfavorit a adquirir hàbits i tècniques d’estudi, afavorir una actitud positiva vers l’aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències i promoure l´ús de la llengua catalana com a instrument d’aprenentatge i de cohesió social. Alhora que també augmenta les expectatives d’èxit de l’alumnat, ajudant-los a resoldre dubtes de les tasques escolars, promoure l’ús de les tècniques d’estudi, estimular al màxim l’àmbit de l’expressió i la comprensió oral i escrita en llengua catalana, incidir en les matèries de major dificultat i adquirir i consolidar els hàbits i la cultura d’estudi.

Participació de tots els centres de primària i secundària

Aquest és el quart any consecutiu que es realitzat el TEA a Olesa (es va iniciar el curs 2018-2019) i forma part de la Xarxa Socioeducativa d'Infància i Adolescència-Pla Educatiu d'Entorn. Hi participen tots els centres públics d’Educació Primària i Secundària del municipi: l'escola Mare de Déu de Montserrat, Josep Ferrà i Esteva, Sant Bernat, Puigventós i els instituts Daniel Blanxart i Pedrals i Creu de Saba. Com a novetat, enguany també s’ofereix als centres concertats de primària com les Escolàpies Olesa, Escola Povill i l'Escola Daina Isard.

El projecte és un treball en xarxa que compta amb la implicació dels diferents agents participants en l’activitat i coordinació entre ells (equip i professorat del centre, referents del centre, Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, tècniques de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència – Pla Educatiu d’Entorn, coordinadora LIC, monitors/es...). En cada centre hi ha un/a referent del projecte.

El curs passat (2020-2021), el TEA  van atendre a un total de 108 infants i joves (d’Educació Primària i Secundària) i enguany també es va realitzar per primer cop el TEA a l'estiu (durant un mes) i va tenir molt bona acollida.

Últimes notícies

Image
Fotografia d'un dels instants del ple ordinari del mes d'abril de 2025

Fotografia d'un dels instants del ple ordinari del mes d'abril de 2025.

Image
Foto_jornadaPIT_25042025

Participants a la Jornada de Promoció Turística d'Olesa

Image
Foto_clauspany_230425

L'Ajuntament d'Olesa inicia el procés d'elaboració del primer Pla Local d'Habitatge

Image
Foto_misteri_16042025

Una de les 11 imatges que formen els Misteris d'Olesa