23/07/21

L’Ajuntament fa una crida perquè la ciutadania extremi les mesures contra la covid-19

El risc de rebrot ha disminuït respecta a fa una setmana però continua sent molt alt. Per aquesta raó és important limitar els contactes socials i mantenir les mesures bàsiques de protecció per evitar contagis.

Image
Fotografia de rentat de mans

L’Ajuntament d’Olesa insisteix en la necessitat que la ciutadania extremi les mesures de protecció i prevenció de contagis per covid-19. Tot i que el risc de rebrot i la velocitat de transmissió han baixat respecte a fa uns dies, els nivells continuen sent molt alts, com al conjunt de Catalunya, i per aquesta raó és essencial limitar la mobilitat i contactes socials i aplicar les mesures bàsiques de protecció (mascareta, distància, rentat de mans, ventilació).

Segons indica el portal Dadescovid.cat, el risc de rebrot a Olesa té una taxa de 722 (la mitjana de Catalunya és de 1.164) i la Rt és de 0,90. El percentatge de PCR positives és de 19,77%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 36 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, del 17 al 21 de juliol es van realitzar 115 proves PCR, de les quals 21 van ser positives; i 127 tests d’antígens, dels quals 35 va resultar positius.

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que no hi ha cap persona d’Olesa ingressada al centre hospitalari. L’Ajuntament no rep dades d’altres hospitals catalans per detectar altres possibles ingressos de veïns i veïnes del municipi.  

Quant a les residències d'Olesa, segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, cinc són verdes i una és vermella. En total en aquesta residència hi ha hagut 10 positius,  tots clínicament estables.

Mesures prorrogades fins el 30 de juliol

La Generalitat ha prorrogat fins al 30 de juliol les mesures decretades des del dia 15 amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes, sobretot en aquelles activitats socials que s’han vist que són més problemàtiques per l’incompliment de les mesures i recomanacions actuals. Una de les principals mesures que es manté és el toc de queda a Catalunya, als municipis amb més incidència de la covid-19, entre les 01.00 i les 06.00 h.

Podeu consultar les mesures a l’apartat Informació d’interès del web municipal.

Continua la campanya de vacunació

El portal dadescovid.cat indica que 14.439 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 11.352 persones la segona dosi. Es pot consultar al mateix portal el percentatge de vacunació a Olesa per col·lectius prioritzats. El 61,4% de la persones de més de 16 anys ja ha rebut la pauta completa.

A tot Catalunya, la campanya es desenvolupa de manera progressiva i esglaonada per franges d'edat, segons la disponibilitat de les dosis de la vacuna. Es pot demanar cita de vacunació al portal web Vacunacovidsalut.cat.