20/07/22

El jutge manté com a investigat el germà de la dona trobada morta en una finca d’Olesa

El Jutjat d’Instrucció 4 de Martorell ha decidit mantenir com a investigat el germà de la dona trobada morta en una finca d’Olesa després que la defensa demanés el sobreseïment de la causa.

Image
Interior d'una habitació de la casa de l'home investigat

El titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Martorell ha decidit mantenir com a investigat el germà de la dona trobada morta el passat 3 de març en una finca d’Olesa amb signes de violència. El jutge creu que hi ha indicis suficients per mantenir oberta la investigació contra aquesta persona, que es troba en presó provisional des del 6 de març de 2022, per un delicte d’homicidi amb l’agreujant de parentiu.

El detingut, de 61 anys, vivia amb la seva germana i el seu cunyat a la casa d'una urbanització d’Olesa. Després que el 12 de novembre de 2012 la dona retirés del seu compte bancari la prestació d’atur, no es va tenir cap més notícia d’ella sense que ni la seva parella ni el seu germà en denunciessin la desaparició.

No va ser fins el 21 de juliol de 2021 que la parella de la víctima va denunciar davant la Guàrdia Civil, que havia trobat les restes d’un cadàver enterrades a la finca del germà de la dona, que podrien ser de seva parella. Les restes estaven amagades al subsol d’una caseta ubicada a l’interior de la finca. Segons la primera avaluació, la dona va morir de manera violenta. El jutge va enviar a presó provisional sense fiança al germà.

En la recerca van participar, entre d’altres, el Grup Especial d’Intervenció a Muntanya de Lleida; el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de Barcelona, el Servei de Criminalística de Barcelona i Tarragona, i la Policia Local d’Olesa.

 

10 anys desapareguda

La investigació s’havia iniciat mesos enrere, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de la possible desaparició forçosa de J.S., una dona de 53 anys, ocorreguda feia uns deu anys. Les primeres investigacions van determinar que no existia cap denúncia al respecte. Posteriorment, després de rastrejar per diferents punts d’Espanya i països propers, es va posar en evidència que no hi havia cap senyal d’una possible activitat vital de la dona des de l’any 2012.

Tots els seus familiars havien perdut el contacte amb ella molt abans de la seva desaparició, i desconeixien completament què se’n podia haver fet d’ella des d’aleshores. Arran la investigació, un dels familiars va decidir formalitzar la denúncia de la seva desaparició davant la Guàrdia Civil.

Va ser aleshores quan els agents van esbrinar que el seu germà havia conviscut amb ella fins a la seva desaparició, que a més, no havia denunciat. A partir d’aquestes dades els agents van centrar les investigacions en la possible responsabilitat del germà amb la hipòtesi d’una possible mort violenta de la dona.