04/07/22

Instal·lació de jocs d'aigua al parc de l'Estatut d'Olesa

Aquesta setmana engeguen els treballs per fer un espai de jocs d'aigua a la part superior del parc de l'Estatut. La previsió és que a l'agost ja estigui enllestit per a que els infants hi puguin jugar i refrescar-se.

Image
vista del Parc de l'Estatut on es faran els jocs d'aigua

El Parc de l’Estatut (al barri de La Rambla-Eixample) ja disposa de zones de joc infantils dedicats als més petits i ara s’afegirà un espai lúdic més de jocs d’aigua per a que els infants juguin durant l’estiu sobretot, tot i que la resta de l'any el seu funcionament es pot allargar com a font ornamental. Aquesta setmana arrenquen els treballs i la previsió és que a l’agost ja pugui estar en funcionament.

Aquesta instal·lació es farà a l’extrem nord-est del parc,  on actualment hi ha la pista polivalent. L'ús d'aquest espai d'esbarjo es destina als infants de totes les edats, per a que es puguin refrescar els mesos de més calor de l'any i per aquest raó s'ubica a l’espai més assolellat del parc.  

Es farà una terra de paviment amb lloses de granit d’uns 70 m2 de superfície amb 12 punts d’aigua programats per a que sortint aleatòriament. La pavimentació quedarà integrada amb la ja existent de manera que l’espai quedarà totalment pla. La plataforma està formada per tres mòduls soterrats en forma de canal i 12 brolladors d'aigua. La instal·lació també inclou il·luminació a través de dos punts leds.

L'empresa adjudicatària de les obres és COMSA Service, en concret la divisió de fonts ornamentals que és experta en la instal·lació d'aquests tipus de jocs i fonts. El preu d’adjudicació dels treballs és de 86.608,41€.

 

Projecte "Un estiu per jugar: jocs a les places"

També en l'àmbit de la infància i adolescència, la Xarxa Socieducativa de la Infància i l'Adolescència-Pla Educatiu d'Entorn posa en marxa aquest estiu el projecte "Un estiu per jugar: jocs a les places" que consistirà en oferir cada dimarts i dijous del mes de juliol a diferents parcs i places d'Olesa de Montserrat un seguit d'activitats de joc per als infants d'entre 3 i 12 anys. La tècnica de la Xarxa Socieducativa, Anna Gasset, ha explicat que a més de jocs de taula també es faran altres propostes com "jocs d'aigua, jocs gegants i d'altres activitats" per promoure el joc en grup i també amb la implicació de les famílies.

Gasset ha recordat que aquesta iniciativa l'estiu passat es va proposar a la piscina municipal d'estiu amb molt bona acollida però aquest any "s'ha volgut traslladar a parcs i places de diferents barris d'Olesa amb l'objectiu d'arribar a més infants". Totes les activitats que es proposin dins del projecte "Un estiu per jugar: jocs a les places" són gratuïtes i obertes a tothom i s'oferirà de 18:00 h a 20:30 h als espais següents:

  • 5 de juliol al Parc de l'Estatut
  • 7 de juliol al Parc Municipal
  • 12 de juliol al Parc de la carretera de La Puda
  • 14 de juliol a la Rambla dels Closos
  • 19 de juliol a la plaça de les Fonts
  • 21 de juliol al Parc del Poble Sec
  • 26 de juliol al Parc de Les Planes
  • 28 de juliol a la plaça dels Països Catalans

Tallers de suport i acompanyament a l'estudi durant l'estiu

Un projecte que continuarà durant aquest estiu són els tallers de suport i acompanyament a l'estudi tot i que en un format adaptat a les vacances. Des de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l'Adolescència-Pla Educatiu Entorn, Iolanda Balcells, del servei d'orientació d'àmbit comunitari ha destacat que durant el mes de juliol aquests tallers continuen "amb un format més lúdic i amb una metodologia més basada en el joc però amb l'objectiu de continuar treballant les competències bàsiques, com les matemàtiques i la llengua". Per Gasset, l'objectiu principal és "donar continuïtat a la feina feta durant el curs i oferir aquest reforç educatiu a un grup d'infants i joves perquè no es desvinculin totalment del món acadèmic durant les vacances". Els tallers de suport i acompanyament a l'estudi s'ofereixen a una vintena d'alumnat de 5è i 6è de primària principalment dels centres públics d'Olesa de Montserrat. L'activitat començarà el 4 de juliol i es farà cada tarda de dilluns a divendres.

Aquest juliol també es posa en marxa una activitat d'expressió corporal vinculada al teatre social per treballar la gestió emocional, de conflictes i d'habilitats socials. Tindrà una durada de dues setmanes i s'ha adreçat a infants i joves de 6è de primària i 1r i 2n de l'ESO. 

Aquestes activitats que es gestionen des del Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament i la Xarxa Socieducativa de la Infància i l'Adolescència-Pla Educatiu Entorn es financen per les mesures 7 (Tallers de suport i acompanyament educatiu) i 17 (Oportunitats educatives més enllà de l’escola) del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) del Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència.