28/09/21

Interns de les residències d'Olesa reben la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19

La vacunació es va fer fa uns dies i va anar a càrrec del CAP Olesa. La vacuna es va dispensar a les persones que ja feia sis mesos que havien rebut la segona dosi.

Image
Fotografia d'unes mans de sanitari amb una xeringa per posar la tercera dosi a una persona

Les persones internes a les residències d'Olesa ja han rebut una dosi addicional de la vacuna contra la covid-19, després que les autoritats sanitàries aprovessin l’administració d’una tercera dosi entre el col·lectiu de persones que viuen en residències de gent gran. Concretament, entre dimarts i dijous de la setmana passada es van vacunar aquells interns que feia ja sis mesos que havien rebut la segona dosi. La vacunació va anar a càrrec d'un equip del CAP Olesa.

La vacunació amb la tercera dosi coincideix amb una situació estable i bona de les residències olesanes quant a la incidència de la pandèmia. Segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes sis són verdes, és a dir, no hi ha cap cas positiu. Des de fa setmanes el CAP continua fent-hi controls periòdics entre personal i interns.

Segons el portal Dadescovid.cat, 17.971 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna i 15.742 la segona dosi. El mateix portal indica que el 71,1% de la població olesana està vacunada amb la pauta completa, percentatge que puja fins al 80,9% entre la població de més de 12 anys, que és l’edat a partir de la qual s’administra la vacuna ara per ara.

Des del Departament de Salut de la Generalitat s’espera també administrar la tercera dosi a les 40.000 persones que tenen condicions de molt alt risc de patir complicacions per la covid, com ara persones amb immunosupressió o trasplantades, així com a persones grans amb grau de dependència. s'està estudiant administrar aquesta dosi addicional aprofitant la campanya de vacunació de la grip, que arrencarà a mitjans del mes d'octubre.

La situació de la pandèmia es manté estable

El portal Dadescovid.cat indica que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa es manté estable. La incidència acumulada els darrers 7 dies és de 37,06 casos per cada 100.000 habitants, la taxa de risc de rebrot és de 114 i Rt d’1,71. El percentatge de PCR positives és d’3,47%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 39,56 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’1 al 23 de setembre es van realitzar 549 proves PCR, de les quals 5 van ser positives; i 300 tests d’antígens, dels quals 12 van resultar positius.

Des de l'hospital comarcal de Martorell han informat que hi ha ingressada una persona d'Olesa. Respecte als centres educatius, actualment hi ha un grup confinat.

Tot i que la situació és estable, l’Ajuntament insisteix en la necessitat que la ciutadania no es relaxi i prengui totes les mesures de prevenció i protecció per evitar rebrots.