26/08/22

Les inscripcions als cursos de català de l'Oficina de Català d'Olesa comencen al setembre

Les proves de col·locació es podran sol·licitar del 5 al 9 de setembre i la formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 16 setembre.

Image
Vista de la façana de Cal Rapissa.

L'Oficina de Català d'Olesa ofereix, un any més, cursos de català de diferents nivells amb l'objectiu que tota la ciutadania tingui accés a l'aprenentatge del català, sigui oral o escrit. Fins divendres dia 16 de setembre es pot fer la inscripció general a l'oferta de cursos a través de la pàgina web www.cpnl.cat, on també es pot trobar tota la informació per tal de formalitzar la matrícula.

El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza en tot el territori cursos de català per a les persones que volen aprendre a parlar en català amb fluïdesa i correcció i per a les que volen escriure’l adequadament. També ofereix cursos de perfeccionament per a les persones que l’han d’utilitzar de manera excel·lent. Per complementar l’oferta general, ofereix cursos per resoldre aspectes concrets de la llengua i cursos destinats a col·lectius específics. A Olesa de Montserrat, l'Oficina de Català es troba a Cal Rapissa, al carrer Ample número 25.

Del 5 al 9 de setembre, es podran sol·licitar gratuïtament les proves de col·locació que permeten assignar cada alumne al curs més adequat d’acord amb el seu nivell. Durant els dies 12 i 13 de setembre, s’obrirà el torn d’inscripció preferent per a l’alumnat matriculat a un curs durant els darrers dotze mesos, i els dies 14, 15 i 16 de setembre, la matrícula s'obrirà al nou alumnat. Per formalitzar la inscripció, cal fer-ho en línia a través del web www.cpnl.cat/inscripcions/, on es pot trobar tota la informació referent als diferents nivells que s'ofereixen.

Una de les novetats d’enguany és l’ampliació a tots els nivells del dret a una reducció del 50 o el 70% de la matrícula. La podran sol·licitar les persones en situació de precarietat, pensionistes, membres de família monoparental o nombrosa, o bé que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. D’altra banda, el CPNL manté la gratuïtat dels cursos inicial i bàsic per a donar formació a les persones amb menys coneixements de català, facilitant l’ús de la llengua a tota la ciutadania.

En cas de tenir algun dubte sobre els cursos o la manera de fer la inscripció, l'Oficina de Català d’Olesa disposa del correu electrònic olesa@cpnl.cat i, a partir de l’1 de setembre, també es poden fer consultes trucant al número de telèfon 677 256 442.