29/09/21

Inauguració de l'exposició de Pep Montoya el diumenge 3 d'octubre a Cal Puigjaner

L'acte inaugural serà a les 18.00h i ja es poden reservar les entrades a través de Vivetix.com. L'exposició "En funció d'un dir. Pintures i dibuixos (1994-2020)" es podrà veure tots els dissabtes i diumenges fins el 30 de gener de 2022.

Image
Cartell amb una obra de Pep Montoya i lloc i dates per poder veure-la

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Xavier Rota, ha explicat que l'exposició En funció d'un dir. Pintures i dibuixos (1994-2020) és la mostra anual que s'organitza des del departament de Cultura "tot i que enguany, per les circumstàncies s'han organitzat d'altres com la Memòria del confinament o Sobrepassant els límits: 50 anys dels aiguats a Olesa 1971-2021 que s'han anat incorporant a aquesta exposició del Pep Montoya que ja fa molts mesos que es va decidir que seria l'exposició central del departament".

La inauguració de l'exposició serà el diumenge, 3 d'octubre, a les 18.00 h a l'espai del celler de Cal Puigjaner i amb accés des del carrer Santa Oliva i l'acte inaugural amb els parlaments a les 18.30 h. El regidor de Cultura ha destacat que aquest ha estat "un projecte complex, amb múltiples actors que participen, des de la Fundació Arts i Oficis, la comissió Pep Montoya, la família del pintor, la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i fins i tot la brigada municipal que ha estat treballant de valent per condicionar l'espai". La coordinadora de la Comissió Pep Montoya, Susana Garcia-Duran, parella de Montoya, s'ha mostrat molt satisfeta pel resultat de l'exposició que compta amb una trentena d'obres i que servirà perquè tothom que la visiti pugui conèixer la seva obra i la seva trajectòria. 

Les entrades gratuïtes per assistir a l'acte inaugural de l'exposició es poden reservar a través del portal Vivetix.com per tal de garantir els aforaments establerts per les autoritats sanitàries. 

 

Estrena de Cal Puigjaner com a sala d'exposicions

Xavier Rota ha remarcat que la inauguració de la mostra amb l'obra de Pep Montoya també suposarà la inauguració com a espai d'exposicions de l'espai del celler de Cal Puigjaner. El regidor de Cultura ha destacat que "s'ha instal·lat una premsa de vi de grans dimensions" i ha avançat que les persones que visitin l'exposició quedaran impactats de veure "obres d'estil contemporani en un espai antic i de pedra". De la mateixa manera, Teresa Blanch, comissisària de l'exposició i professora de Belles Arts a la Universitat de Barcelona ha avançat que "l'entorn és meravellós i les obres de Pep Montoya es gaudiran molt". 

Segons Blanch, l'exposició té com a objectiu "explicar la trajectòria i l'evolució pictòrica de Pep Montoya al llarg dels anys" i mostrar "la inquietud que tenia per allò que passava al món i també en qüestionar-se sobre ell mateix com a persona". 

L'exposició s'inaugura després que el mes d'abril es celebrés un acte de reconeixement a Pep Montoya, artista olesà mort el 2020. Montoya va néixer a Olesa el 1952 i ha estat un dels més grans exponents de l’art contemporani català. Doctor en Belles Arts, l’obra de Pep Montoya ha estat exposada arreu del món i forma part d’importants col·leccions d’Arts públiques i privades a Espanya, Anglaterra i Alemanya. Va ser professor a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, i també, als anys 80, a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa. Precisament, amb l’Escola d’Arts i Oficis va iniciar, l’any 2009, una intensa col·laboració que el va dur a dinamitzar, des d’aquell any, els Diàlegs d’Art organitzats a l’entorn de diferents mostres a l’Espai d’Art de la Passió, a càrrec dels autors del cartell de l’espectacle. També va formar part del grup impulsor de l’Espai Josep Campmany, creat amb la voluntat de continuar el repte d’acostar la gent a l’art en homenatge al desaparegut artista i professor olesà Josep Campmany.

Feia temps que l’Ajuntament d’Olesa volia fer un acte de reconeixement a la figura d’en Pep Montoya, que la seva prematura i sobtada mort va evitar que pogués ser en vida. Després del sotrac que va representar la pèrdua de l’artista, la seva parella, juntament amb persones del seu entorn van proposar a l’Ajuntament col·laborar en fer possible l'acte de reconeixement celebrat a l'abril i una mostra amb la seva obra que s'inaugurarà aquest diumenge 3 d'octubre.