03/04/21

La Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis d'Olesa engega un programa de mecenatge

L’objectiu del programa de mecenatge és que l’escola avanci, desenvolupi nous projectes i arribi en bona forma a la celebració del seu centenari, el proper 2024. Està adreçat a institucions, empreses i persones particulars que vulguin convertir-se en patrocinadors de l’escola

Image
Façana de l'Escola d'Arts i Oficis

La Fundación Escola Municipal d’Arts i Oficis ha engegat un programa de mecenatge adreçat a institucions, empreses i persones particulars que vulguin convertir-se en patrocinadors de l’escola. El director, Fernando Vicente, ha assegurat que aquest pla s’engega “amb la perspectiva de començar i fer viables nous projectes formatius”, pla que s’ha avançat per les conseqüències que han tingut al centre la pandèmia i les restriccions a l’hora de desenvolupar l’activitat habitual.

La Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat és una fundació privada que, tot i comptar amb subvencions per part de l’Ajuntament, té com a font principal d’ingressos les matriculacions i mensualitats per als cursos i la formació que s’ofereix. El curs 2020-2021 ha estat marcat per la pandèmia de la covid-19, que s’ha caracteritzat per llargs períodes de tancament pel que fa a les classes presencials, i restriccions per les pertinents distàncies de seguretat, fets que han comportat una davallada en el nombre d’alumnat. Conseqüentment, això vol dir una rebaixa dels ingressos.

Vicente ha lamentat que malgrat tota la preparació seguint la normativa que determinaven les autoritats sanitàries, el curs no s’ha pogut desenvolupar amb normalitat i ha estat eminentment virtual, ja que l’activitat de l’Escola d’Arts i Oficis ha estat considerada com d’extraescolars. El centre ja tenia previst fer un projecte de mecenatge, que s’ha avançat per les conseqüències de la pandèmia. Segons el director, “l’objectiu dels patrocinis no és cobrir tant l’activitat diària sinó poder engegar projectes nous”.

Poden ser mecenes de l’escola d’Arts i oficis institucions, empreses i també les persones particulars. Segons Fernando Vicente, “s’ha inclòs la possibilitat de fer donatius a la ciutadania en general ja que compten que hi haurà un gruix important d’olesans i d’olesanes que han passat per l’escola i que potser hi volen participar activament en aquest projecte”. L’objectiu és que l’escola avanci, desenvolupi nous projectes i arribi en bona forma a la celebració del seu centenari, el proper 2024.

Nous cursos de primavera

D’altra banda, el centre ja té a punt la programació de cursos de primavera.  S’oferiran un seguit de càpsules formatives relacionades amb la coneixença del Baix Llobregat. Un dels exemples és conèixer la importància de les colònies tèxtils al Baix Llobregat Nord i que es complementarà amb una visita al museu de la colònia Sedó. A més, també  s’oferirà un curs de conversa d’anglès a l’aire lliure. Fernando Vicente també ha avançat el curs “Catalunya a quatre glops” que consistirà en quatre sessions en les quals es parlarà de Catalunya a través de diferents begudes. També es farà una prova pilot aquesta primavera: un curs de còmic amb Ricardo Peregrina, que ja és professor de dibuix artístic a l’escola.

Tota la informació sobre els propers cursos així com el programa de mecenatge només cal consultar la informació a artsioficis.cat.