23/08/22

L'Ajuntament posa en marxa nous cursos de formació ocupacional a Cal Rapissa

El Departament de Promoció Econòmica organitza cada any diverses accions formatives que tenen en compte les competències més demandades en el mercat de treball, les necessitats de les empreses i les inquietuds de les persones en recerca de feina.

Image
Cartell amb el detall de tota la formació de Cal Rapissa durant l'any

Durant el 2022, el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa ha impulsat un total de deu cursos de formació ocupacional i n’hi haurà sis més després de l’estiu, a partir de setembre. L’aprenentatge és un instrument que pot millorar la qualitat de vida de les persones obrint portes cap a noves oportunitats laborals.

L’objectiu d’aquestes formacions és permetre els participants adquirir coneixements en noves competències i millorar el seu perfil professional, incrementant les possibilitats de trobar o millorar la seva feina. Per aquest motiu, des de Cal Rapissa s’impulsen diferents programes formatius destinats a assolir la millora ocupacional, ja que la formació facilita la inserció laboral i la qualificació dels treballadors.

L’Ajuntament d’Olesa contribueix a despertar l’interès de les persones per la formació, element clau en un context laboral molt canviant que requereix d'actualitzacions constants. Tanmateix, els cursos de formació també aporten eines per augmentar la productivitat i la competitivitat en el treball.

Des de principi d’any, els cursos que s’han realitzat a Cal Rapissa han estat “Alfabetització digital”, “Actic III”, “Haz que te escuchen”, “Carretó elevador”, “Impressió 3D”, “Carretoner”, “Posiciona el teu projecte als cercadors (SEO)”, “PRL ABC”, “Just in time” i “Talent i Punt”.

Sis cursos nous a partir de setembre 

La formació ocupacional no s’atura a Olesa de Montserrat aquest 2022 i des del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament continuaran oferint-se cursos després de l’estiu, a Cal Rapissa (carrer Ample, 25), en horari de matí, de 09.30 h a 13.30 h.

  • Documentació administrativa de magatzem, del 12 al 23 de setembre (40 hores).
    Curs dirigit a persones amb un perfil d’encarregat/da o mosso/a de magatzem. La formació permet aprofundir en temes com les comandes (activitat comercial, comanda, impresos de la comanda), l’albarà, la factura (conceptes, l’IVA, liquidació d’impostos,...), la nota d’abonament (operacions posteriors de compra-venda i tipus d’operacions), documents de cobrament i pagament, i la gestió de magatzem (fitxes i determinació del cost de producció i adquisició, entre d’altres).
  • Maquinària industrial en entorn laboral, els dies 4, 5 i 6 d’octubre.
    Indicat per a persones que volen treballar en el sector logístic, el contingut del curs es basa en l’obtenció dels carnets necessaris per conduir maquinària (carretoner, PEMP i manipulador telescòpic), així com per manipular amb seguretat la càrrega.
  • Fent compte: Excel bàsic, els dies 3, 4, 5, 6 i 10 d’octubre.
    Es farà una introducció al programa Excel, un dels més emprats a l’entorn laboral, i a algunes de les operacions bàsiques amb text, cel·les, fulles, autoformats i estils.
  • Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online, els dies 17 i 24 d’octubre (curs online).
    El curs es destina principalment a persones empresàries, autònomes i professionals. L’objectiu de la formació és aprendre a dur a terme un procés bàsic de cerca de paraules clau, a comprendre els diferents conceptes relacionats amb el posicionament natural, a identificar els passos que s’han de seguir per a posicionar un projecte a Google, a fer una auditoria bàsica d’un lloc web per a conèixer quins aspectes SEO cal vigilar a l’hora de crear un lloc web, a valorar la importància del SEO on page i com aplicar-lo i a entendre la rellevància del SEO off page per al posicionament natural a Google.
  • Instagram, LinkedIn i TikTok, els dies 7 i 8 de novembre.
    Les xarxes socials cada vegada són unes eines de cerca de feina més eficient. Però és necessari ensenyar com utilitzar-les de manera òptima.
  • Fes una vídeo-presentació per millorar la teva candidatura, els dies 21 i 23 de novembre.
    Un curs pensat per a persones interessades en noves eines de recerca de feina i que necessiten millorar les seves possibilitats.

Les persones interessades a accedir a la formació per trobar feina o potenciar les seves habilitats i competències, poden demanar més informació enviant un correu electrònic a promocio@olesademontserrat.cat o bé trucant al 93 778 00 50, extensió 3600.