10/12/21

Tret de sortida a les festes nadalenques amb la Fira de Nadal d'Olesa

La fira de Nadal 2021 d’Olesa no falta a la seva cita anual i aquest dissabte obrirà el calendari d’actes nadalencs. A l'agenda festiva destaquen el tradicional Concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música, la ruta de Pessebres, el Tió Gegant, l'Escorxador Xics, les Campanades a la Torre del Rellotge i Festa de Cap d'Any, els Pastorets, l'arribada del Patge Viu-Viu i la Cavalcada de Reis.

Image
Portada Agenda amb el dibuix de l'ajuntament amb les finestres amb dibuixos de campanes i regals

L'inici de la Fira de Nadal representa també l'inici de les activitats i celebracions tradicionals d'aquesta època de l'any al municipi. Enguany la fira comptarà amb 46 paradetes de productes artesans i alimentació variada. Amb una de les fires amb més alta demanda de paradistes, l’organització ha prioritzat la participació d’entitats del municipi. 

La Fira de Nadal 2021 oferirà una gran varietat de productes artesanals i de la terra en un espai sense oferta manufacturada. D’entre els sectors de l’artesania representats hi haurà productes del tèxtil com bosses, samarretes o bufandes, la pintura, els objectes de fusta, les flors, la ceràmica, el vidre, la joieria, els sabons naturals, les joguines o l’alimentació (embotits, formatges i productes típics nadalencs com torrons, pastes i vins i caves).

Trini Camprubí, presidenta de l’Associació de Veïns del Casc Antic, ha explicat que “aquesta edició ha tingut una molt forta demanda de paradistes, potser perquè a tot arreu no es fan fires de Nadal, en 10 dies es va omplir tot l’aforament i hem procurat donar prioritat a les entitats dels municipi”.

La fira es podrà visitar des de les 9h del matí i fins a les 21h de manera ininterrompuda. El recorregut serà l’habitual del carrer d’Alfons Sala, Salvador Casas, Plaça de les Fonts i placeta de Joan Povill. Enguany no s’han habilitat carrils en una única direcció ni hi haurà control d’accés “però si es demana a la gent que prengui les mesures sanitàries adients com l’ús de mascareta en punts de concentració de persones i totes les paradetes disposen de gel hidroalcohòlic per als visitants” ha explicat Camprubí.

A la tarda, es recuperen espectacles com el de La Carassa, que es farà a les 18h  i, tot seguit, a les 18.30h, el conte nadalenc i d’igualtat “On son les Reines d’Orient?”, a càrrec de l’entitat La Fal·lera Olesana. Totes dues activitats es faran a la plaça de Les Fonts.

Activitats nadalenques per a tothom

Les activitats nadalenques continuen la setmana vinent a Olesa. Dissabte, 18 hi ha el tradicional Concert de Nadal a càrrec de l’Escola Municipal de Música, la inauguració del pessebre de l’Olivera i obertura de l’exposició de Diorames i Pessebres, que organitza l’Associació de Pessebristes d’Olesa. Al document adjunt podeu consultar tota la ruta de pessebres.

A la primera part del concert inaugural intervindran els nens de les classes de sensibilització (3, 4 i 5 anys), seguit dels nens de les classes de música i moviment (6 i 7 anys) i tancarà el concert actuacions festives de Fanfara. Serà a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay a les 17.00h.

Diumenge vinent, 19 de desembre, arriba una de les cites més esperades pels infants del municipi que podran fer cagar el Tió Gegant al parc municipal. Serà a les 12h del migdia i estarà amenitzat pel grup Ambauka.

A la tarda, a les 18.30h, el teatre de La Passió acollirà l'espectacle "La venedora de llumins", versió musical del conte de Hans Christian Andersen; un espectacle amb una atmosfera màgica creada per una música emocionant i una posada en escena sorprenent.

Entrades per al musical ja estan a la venda a www.lapassio.cat i a la Secretaria de Teatre.

Els dies 27 i 28 de desembre se celebrarà l’Escorxador Xics, amb jocs gegants, tallers nadalencs, espai per a la petita infància i molt més! Els menors de 8 anys han d'anar acompanyats per un adult. L’activitat es podrà fer en horari de matí d’11.00 h a 14.00h i de tarda de 17.00h a 20.00h

Dimarts, 31 de desembre, darrer dia de l’any, serà el moment en què es podrà veure l’increïble i inquietant Home dels Nassos, que tornarà a Olesa. L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l'any i que només se'l pot veure el trenta-u de desembre. Aquesta activitat anirà a càrrec de l'Associació de Gegants i Grallers i Nans d'Olesa. A partir de les 10.30h passejarà per diferents carrers de la vila sortint de la plaça de Les Fonts.

A la nit, serà la gran cita de les Campanades de traspàs de l’any 2020 a 2021. A Olesa és tradició popular participar a les Campanades de la Torre del Rellotge on es podran seguir els tocs de les campanes acompanyats de l’encesa de dotze cercles lluminosos. Només cal portar el raïm i anar amb moltes ganes de celebrar l’arribada del Nou Any. Hi haurà focs artificials i ball fins a les 02.00h de la matinada.

I tot seguit, festa de Cap d’Any, al pavelló municipal Sant Bernat, amb els Dj's Hector Ortega, Rafa Martínez Dejotadeu i Dj Pablo. Per entrar serà imprescindible presentar el passaport covid o test amb codi de verificació per poder accedir al recinte.

La compra d'entrades anticipades es pot fer a la Casa de Cultura del 18 al 21 de desembre de 18.00h a 20.00h i el 20 i 21 de desembre també de 09.00h a 14.00h. El preu és 10€. També estaran disponibles a taquilla amb un preu de 12 €.

Al Nadal d'Olesa no pot faltar tampoc la representació de "Els Pastorets"! que organitza el Casal d’Olesa, els dies 25 i 26 de desembre. La compra d'entrades a Entrapolis.com

Visita del patge Viu-Viu i Cabalcada de Reis

El dia 2 de gener, el Patge Viu-Viu visitarà Olesa. Estarà fent la recollida de cartes per als Reis d'Orient a partir de les 18h a la Plaça de l'Oli. Dimecres 5 de gener, arribaran ses majestats el Reis de l'Orient a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. A les 18.15h es projectarà el mapping de Reis i tot seguit Ses Majestats es dirigiran a les seves carrosses per donar inici a la gran cavalcada que enguany farà el recorregut pels carrers de Lluís Puigjaner, Amadeu Paltor, Argelines, Anselm Clavè, Jacint Verdaguer, avinguda de Francesc macià i plaça de Catalunya. 

Finalment, diumenge 2, i els dies 6 i 9 de gener, hi haurà noves representacions de Els Pastorets. Serà a les 18.30h a El Casal d'Olesa.  

Documents relacionats

Document