05/10/22

L’Escola Municipal de Música estrena temporada amb novetats

El centre es planteja nous objectius per al curs 2022-23, especialment per arribar a més població i reforçar la dimensió cultural de l'escola.

Image
Rètol a l'entrada de l'Escola municipal de Música

El curs 2022-2023 ha començat a l’Escola Municipal de Música amb un nou equip directiu. Al capdavant, el director Xevi Matamala ha destacat que, entre els objectius estratègics del centre, està arribar a més població i reforçar la dimensió cultural de l’escola. A més de la proposta educativa habitual, en les properes setmanes començaran un seguit de tallers de curta durada i de temàtica diversa: ukelele, guitarra, nadons i música i salut.

El director de l’Escola Municipal de Música, Xevi Matamala, ha destacat que el curs 2022-2023 ha començat amb un bon nivell de matriculacions i sense les restriccions de la pandèmia que havien marcat els cursos anteriors.  Matamala, que ha pres el relleu de Sònia Zurriaga a la direcció del centre, ha explicat que aquest curs s’han incorporat dues figures: una cap pedagògica i un coordinador cultural i de comunicació. El nou director ha destacat que l’objectiu és ampliar i continuar desenvolupant accions que ja s’havien començat a fer durant la direcció anterior, per tal d’assolir nous reptes.

En aquest sentit, la nova temporada presenta objectius com arribar a més població i incorporar noves estratègies per al foment de la participació activa de l’alumnat en el seu aprenentatge. “És una proposta per anar cap a una formació on l’alumne és el centre. Per arribar a l’aprenentatge, s'ha d’implicar activament i posar en joc les seves capacitats i els seus coneixements”, ha detallat el director de l’Escola.

El centre també té la voluntat de potenciar la implicació de tota la comunitat educativa amb noves activitats així com reforçar la dimensió cultural del centre: “Podem oferir iniciatives que apropin la cultura a més gent”.

El Pla d’estudis de l’Escola Municipal de Música que s’ofereix, s’estructura per edats. De 3 a 8 anys, s’ofereix Educació Musical nivell sensibilització, i a partir dels 7 o 8 anys, es fa la tria de l’instrument. De 8 a 12 anys, es fa Educació Musical de primària i de secundària, de 12 a 16 anys. L’Escola també compta amb una musicoterapeuta i ofereix ensenyament musical inclusiu.

El director de l’Escola Municipal de Música ha recordat que es pot començar “en qualsevol moment de la vida”, ja que el centre disposa de cursos d’adaptació. Pel que fa a l’ensenyament d’adults, es fa amb l’instrument "directament des del primer dia" i també hi ha una línia per joves de secundària que volen seguir un camí professional.

D’altra banda, un dels projectes d’enguany és barrejar alumnat de secundària amb adults en aquestes formacions. L’objectiu és que a més d’aprendre en grup es facin el màxim d’actuacions fora de l’Escola de Música per tal de fomentar aquesta dimensió cultural a la resta de la ciutadania.

A més de l’ensenyament musical de tot el curs, l’Escola Municipal de Música ofereix tallers de curta durada amb diferents temàtiques. Per aquesta tardor, s’ofereix:

  • Taller ukelele de nivell 2 i taller de guitarra nivell 2. Consistirà en 8 sessions.
  • Taller de nadons i taller música i salut. 4 sessions.

Per a més informació, es pot contactar amb l'Escola de Música Municipal a través del correu electrònic escolamusica@olesademontserrat.cat, per telèfon al 93 778 00 50 (opció 6) o bé presencialment a la secretaria de l'Escola (Casa de Cultura, carrer de Salvador Casas, 26), de dilluns a divendres, de 17.00 h a 21.00 h.

Documents relacionats